Cluj: Când are loc Târgul de la Negreni 2024, cunoscut și sub numele de Târgul de la Fechetău. Tradiția datează din Evul Mediu!


În fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania, târg ce își are originile în Evul Mediu. Ediția din 2024 se va desfășura între 10 și 13 octombrie.

Târgul cu o tradiţie de câteva secole se organizează în toamna fiecărui an, în al doilea sfârșit de săptămână a lunii octombrie, pe malul Crişului Repede, în localitatea Negreni.

Acesta are două părţi, una în care se vând obiecte noi de uz general, haine, încălţăminte. O importanţă mai mare însă, are cealaltă parte unde se pot găsi diferite vechituri, de exemplu: port popular, cusături, farfurii pictate, cărţi, mobilier, scule, picturi, etc.

Cei interesaţi pot petrece mai multe zile plimbându-se între aceste obiecte. Târgul atrage turiștii ca un magnet și se bucură de vizitatori din întreaga lume.

Comentarii Facebook