Cluj: Castrul legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda, a fost restaurat în întregime! După 6 ani de lucrări arată spectaculos - FOTO


După mai bine de 6 ani de lucrări, Castrul Roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica din Turda a fost redat circuitului turistic, iar rezultatul este unul spectaculos.

„Au fost recepționate lucrările de restaurare a Castrului Legiunii a V-a Macedonica, Potaissa-Turda! Proiectul, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, iar valoarea finală a lucrărilor executate este de 22.971.352 lei fără TVA.

cas1.jpg

Astfel, prin implementarea acestui proiect, vizitatorii pot descoperi această bijuterie istorică a Turzii.  Castrul Roman Potaissa îmbogățește oferta turistică a municipiului Turda alături de Salina Turda și Parcul Obelisc Mihai Viteazul.

Vizitarea Castrului va oferi o călătorie în timp către trecutul nostru și oportunități de a învăța despre viața și cultura legiunilor romane”, a transmis Primăria Cluj. 

cas4.jpg

Modernizarea şi conservarea a fost finalizată, însă cu toate acestea obiectivul nu poate fi vizitat de publicul larg, ci doar de grupuri organizate. Mai este nevoie şi de investiţii în infrastructura rutieră pentru ca locul să fie cât mai facil vizitatorilor.

fin3.jpg

Comentarii Facebook