Duminica 8 Septembrie

Cluj: După multe controverse și speculații, Salina Turda - destinația ideală în zilele toride, și-a redeschis porțile pentru vizitatori


Salin Turda și-a redeschis porțile pentru vizitatori, după ce a fost închisă timp de șapte zile, în perioada 7 - 13  iulie. Destinația poate fi vizitată între orele 09:00 - 19:00, iar ultima intrare în subteran se va face la ora 18.00. Astfel, salina ar putea fi salvarea celor care s-au săturat de temperaturile ridicate din ultima perioadă. 

Cel mai spectaculos subteran modelat de oameni captează din ce în ce mai mulți turiști dornici să trăiască experiența de a păși într-un adevărat muzeu al mineritului în sare din Transilvania. Salina Turda este de asemenea o bază de agrement modernă, dar și o bază de tratament.

Umiditatea este destul de crescută și în combinație cu aerosolii de sare prezenți în particule solide, transformă acest loc într-un mediu ideal pentru persoanele cu probleme respiratorii. Din acest motiv, cei care suferă de alergii, astm bronșic, bronșită sau infecții respiratorii, aleg să facă tratamente la în salină pentru a trata și ameliora problemele de sănătate.

salina-turda-e-fain-la-cluj.jpg

Salina Turda are o adâncime de 120 metri și este formată din Mina Rudolf, Mina Ghizela, Mina Terezia și Galeria Franz Josef.

Datorită microclimatului specific, temperatura din Salina Turda este de 11-12 grade Celsius, menținându-se constantă pe parcursul anului. Astfel, nu puțini sunt cei care aleg să-și petreacă ziua în subteran, din dorința de a evita temperaturile ridicate de afară. 

De ce a fost închisă Salina Turda?

Obiectivul turistic a fost închis timp de o săptămână pentru filmarea unui material documentar. După ce conspiraționiști au presupus că salina de închide pentru desfășurarea unor activități militare în zonă, reprezentanții obiectivului au venit cu precizări. 

Ca urmare a informațiilor apărute în spațiul public, societatea Salina Turda SA formulează următorul punct de vedere, cu scop de dezmințire a informațiilor eronate vehiculate la adresa obiectivului turistic: 

Salina Turda este în derularea unui contract de promovare care nu are nici o legătură cu orice fel de activități militare‼️

În perioada 7 iulie 2024 - 13 Iulie 2024, obiectivul turistic este închis în scopul realizării unui material documentar. 

De îndată ce realizarea materialului se va finaliza, vom reveni în atenția dumneavoastră cu mai multe detalii”, au transmis reprezentanții Salinei Turda.

salina-t5-1-880x528.jpg

Cel mai urmărit YouTuber din lume ar fi contribuit la închiderea Salinei Turda

Mr. Beast, cel mai urmărit youtuber la nivel mondial, ar fi petrecut câteva zile în Cluj-Napoca, iar vizita sa în Cluj ar avea legătură cu închiderea Salinei Turda. 

Mr. Beast a dezvăluit, pentru un alt youtuber, că se află într-o peșteră, unde realizează o provocare, timp de șapte zile. 

,,În acest moment sunt șapte zile într-o peșteră, așa că rutina mea de dimineață este puțin diferită. După cum se vede, părul îmi este puțin ciufulit, nu am un duș aici, e umed și rece. De obicei mă trezesc și mănânc ceva preambalat și apoi filmez, nu e super distractiv.” a povestit Mr. Beast în videoclipul youtuber-ului FaZe Rug, care a spus că aceste cuvinte sunt ca o ,,privire pe furiș” pentru următorul clip a cunoscutului youtuber.

MrBeast este cel, cu peste 300 de milioane de abonați, cunoscut pentru videoclipurile sale care constau adesea în sarcini pe care le face pentru o perioadă lungă de timp, făcând sau spunând ceva de mii de ori, provocări și donații care implică milioane de dolari. 

Comentarii Facebook