Cum poți ajunge la ruinele de la Cetatea Fetei, Florești? TRASEU
Cetatea Fetei sau Cetatea Florești a fost construită înaintea anului 1241, drept punct de pază și observație în fața invaziilor tătarilor. Aceasta a fost, probabil, dărâmată în anul 1437, în perioada răscoalei țărănești de la Bobâlna.
Ruinele zidului de piatră rămas au o lățime de 6 metri, o înălțime de 6,75 metri și o deschidere de 1,9 metri. În acest moment mai există doar o serie de ruine și o gaură de puț din care pornește un tunel subteran, blocat la câțiva metri de o poartă de fier.
Cum poți ajunge la Cetatea Fetei în Florești?
Iubitorii de drumeții și de istorie trebuie să știe că drumul spre cetate este foarte simplu, având în vedere că se poate ajunge acolo cu autobuzul. Dacă doriți să vizitați ruinele cetății puteți lua linia M21.
Care sunt cele mai apropiate stații de Ruinele Cetatea Fetei?
-M-Tăuțiului Vest (Florești) 15 minute de mers pe jos;
-M-Sub Cetate Vest (Florești) - 17 minute de mers pe jos
-Dispecerat Clăbucet - 58 de minute de mers pe jos
-Primăverii - 60 de minute de mers pe jos
Ruinele vor fi puse în circuitul turistic
Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat că plănuiește să repună ruinele în circuitul turistic.
Numele cetății provine dintr-o legendă locală: se spune că în timpul invaziilor tătare o fată din sat a fost prinsă de tătari și în ciuda torturilor nu a dezvăluit locul în care se ascunseseră oamenii din sat. În amintirea ei, cetatea ar fi fost denumită Cetatea Fetei.
2 Comentarii
Era candva o zona extrem de frumoasa unde puteai sa te delectezi prin natura. Acuma este un cartier acolo. S-a construit in prostie prin spate la polus pana la dealul pe care urci pe cetatea fetei,este efectiv inconjurat de case si terenuri private. Ma mira cum de nu s-au apucat sa demoleze manastirea Tauti sa construiasca si acolo niste viloace si… Citeste mai departe
Am creat path pe aplicatiile de hiking ;) mapy.cz