Experiența avută la ștrandul Apollo, de la Felix, bate litoralul românesc, la prețuri, calitate și ofertă! Păcat că nu poate fi multiplicat - FOTO
Ștrandul Apollo, de la Băile Felix, este un exemplu de turism de succes. Deschid de mai bine de 100 de ani, acest ștrand este disponibil maselor și oferă servicii bune, având în vedere prețurile.
Pe scurt, ștrandul este deschis 365 de zile pe an și are multiple zone de distracție. Cele 10 bazine care fac deliciul turiștilor de pretutindeni: piscină cu valuri, 4 piscine exterioare cu apă termală, piscină exterioară cu apă termală și 20 de paturi de hidromasaj, piscină exterioară cu apă termală și jocuri acvatice, 2 piscine speciale pentru copii, piscină interioară, 5 tobogane acvatice.
La ștrandul Apollo, de la Băile Felis, accesul pe zi pentru adulți este 50 de lei, copiii plătesc 25 de lei, iar cei mici până în patru ani intră gratuit.
Ștrandul are șezlonguri gratuite, adică un mare lucru pentru România (pe litoral numai un șezlong costă minim 100 de lei pe zi), zone de luat masa, baruri, cofetărie-patiserie, magazine, teren de volei, teren de fotbal, masaj, sauna finlandeză, manichiură-pedichiură, loc de joacă pentru copii, asistenţă medicală.
Orarul este diferențiat pe zile:
Luni: 8.00-19.00
Marți-Vineri: 8.00-20.00
Sâmbătă-Duminică: 7.00-20.00
De asemenea, cei care se cazează la hotelurlle Termal, Nufărul, Poienița și Mureș plătesc un bilet cu 2 intrări / persoană/zi la Ștrandul Apollo-Felix la prețul unui bilet cu o singură intrare/persoană/zi. Așa lucruri nu vezi pe litoralul românesc, unde totul e setat numai pentru a ”stoarce” banii de lșa turiști.
Ștrandul Apollo are o vechime de 123 de ani
Izvoarele termale de la Băile Felix au fost descoperite în anul 1000 d. C. În schimb doar prin anii 1700 au început sa foloseasca beneficiile acestei ape termale. În secolul 18 s-au construit primele clădiri aici. Denumirea Băile Felix provine de la numele calugarului Felix Helcher, cel care a pus bazele acestei stațiuni. În 1948 s-a nationalizat terenul pe care se aflau băile, împreună cu mănăstirea Sanmartin, fost proprietar al băilor. S-au construit hoteluri și baze de tratament, toate proprietatea statului român. In acest moment terenul nationalizat este revendicat de fostii proprietari si exista un proces. Ștrandul Apollo,deschis în 1900.
Instalațiile de apă la topogane nu funcționează permanent, (dar se anunta in difuzoare (unde de regula se aude muzica) - pornirea. Nici instalațiile pentru valuri sau jacuzzi nu funcționează permanent, dar exista un orar de funcționare.
De asemenea, este important să știți că nu se poate ieși și reveni în ștrand, pentru diverse activități.
28 Comentarii
SI CAT P#|@ MEA E BILETUL DE INTRARE ????
La clooj aveti pe malul Somesului Navigabil cu apa cristalina Miami Beach, se ascunde Oradea, Nisa si Baleare. Vivat Videanuuu!!!
DE LA SIBIU ÎNCOLO ESTE ROMALIA
ESTE SUPER INCLUSIV MÂNCAREA LA CEAOANE DAR E PLIN DE SUDIȘTI ȘI ȘOLDOVENI ĂIA PARCĂ NAR AVEA CASĂ
@erji: Bine ca esti tu din MongoliaUltima data ai întrat în picina cu calu sa-i dai de baut
@erji: ai dreptate mare,prietene.
Daca ai intrat nu mai poti iesi, trebuie sa plātești din nou. Prețurile la bar sunt de 5 stele
Arata (aproape) identic cand era bunica mea tanara ... sau cand am fost eu prima data, acum peste 40 de ani, diversitate nu gluma. Cat despre aglomeratie, abia am gasit loc de parcare acum multi ani, probabil ca acum e si mai greu (la President sau la Oradea la Nymphaea la fel, bazinele full). Frumoasa statiune Felixul, dar mega aglomerata.
cum sa compari o balta cu apa termala (nesanatoasa) cu Marea oricare ar fi ea?
Frumos articolul, pardon, reclama... e pe principiul : o poza face cat 1000 de cuvinte, DAR puneti si poze cand e plin ochi....
@Adi: Ati vrea sa fie gol?
@Pavel: Nu, as vrea sa fie limitat nr. de intrari, pentru a merita sa iti petreci concediul acolo. Da, stiu, o sa zici ca discriminare, ca poltically correct...
De la apa radioactiva f.a.ll.usu.ul meu maret este fosforescent noaptea ! Va satept sa ilnpupati cu drag si milostovenie!
Da' il bate si la radioactivitatea apei ! (tabelul cu tipurile de radiatii si intensitatea lor se gaseste expus la intrarea in strandul mare (Apollo)). Putini il citesc, si mai putini il inteleg, SI NIMENI NU RESPECTA indicatia cu timpul de stat in apa !
Stie cineva daca este piscină exterioară cu apă termală?
@Licurici: NUmai unul e "interior". Gasesti destule informatii pe net.
Sezlongul ii gratis....taxa de intrare e 50 lei. Ah, deci nu-i gratis ci doar la jumate pretu' fata de la Mare!
Ati uitat sa spuneti ca din cauza preturilor e plin de colorati murdari si aglomeratia depaseste orice limita imaginabila. Pozele le-ati pus din alea cu strandul inchis ca sa dea bine.
@ : Adevărat, plus manele și cocalari...
Ati omis un singur lucru... recomadnarile medicilor... In apa aia de la Felix poti sa stai maxim 20 de minute/zi ... mai mult de atat si iti face mai mult rau decat bine
@Kyro: fals!!! mă duc acolo de vreo 40 de ani dacă nu săptămânal atunci de 2 ori pe lună.si stau in apă cât am chef.si t sigur că nu am pățit nimic!
@Kyro: vezi ca nu e ca si in cazul tau: daca stai in Pata Rat prea mult, te obisnuiesti cu obiceiurile "faunei" de-acolo....
Mulțumim frumos domnule Bolo din sufletul nostru fericit. Mergem la prima ora cu rogojina, lada frigorifica cu bere la pet bună, pita și slana, brânză și roșii, câteodată șnițele. Mie îmi place sa ma dau pe toboganul cel mare și sa îmi pierd chiloții pe drum. Tine loc la rand nepotu.
@Ahile: tocmai ți-ai descris sejurul cu familia ta este?
Pak pak!
@Ardealu-i fruncea, va-n gura de soodisti zigani:
pe vremea cand s-o deschis strandu ala se vb alta limba prin zonele respective....
@Ardealu-i fruncea, va-n gura de soodisti zigani:
@andi: