Vineri 27 Septembrie

FOTO. Casa „magică” din Ardeal vizitată de zeci de mii de turiști anual! Se află într-un peisaj de poveste: „Oamenii nu vin doar pentru căsuță”


La doar un an de funcționare, „Casa Hobbiților” din Sibiu a reușit să atragă circa 30.000 de vizitatori! Amenajată la intrarea în Cisnădioara dinspre Cisnădie, la doar câțiva pași de biserica fortificată, ”Casa hobbiților” reprezintă ideea și proiectul antreprenorului Emil Ilie Bratu. 

Aceasta se află la marginea Sibiului, în mijlocul naturii, într-un peisaj de poveste.

„Aici, veți găsi un refugiu unic, inspirat din lumea fanteziei, unde natura și confortul se împletesc armonios”, scrie într-o scurtă prezentare a casei.

Proprietarul obiectivului spune că este foarte mulțumit și deja are planuri de extindere.

„După un an de funcționare pot spune că totul merge foarte bine. (...) Oamenii nu vin doar pentru căsuță, ci pentru curte, verdeață, liniște, cafeaua băută într-un loc frumos. (...) Avem lucruri puține, dar totul este de calitate”, a declarat Emil Ilie Bratu, proprietarul casei, pentru Turnul Sfatului.

casa4.jpg

Mai mult, boierul Ilie susține că are și un plan investiții de jumătate de milion de euro pentru „Casa hobbiților”. 

„Scopul este să pregătim câteva camere în casă pentru vizitat, unde turiștii să se poată relaxa, precum o sală de mese, o sufragerie și altele. De asemenea plănuim să deschidem un mic restaurant, iar cafeneaua o mutăm înăuntru. Iar, într-un final, o să oferim și cazare, probabil vom avea șase camere pentru oaspeți”, a explicat proprietarul. 

Casa are o suprafață de peste 600 metri pătrați, iar atunci când a construit-o proprietarul s-a inspirat din celebrul film „Stăpânul Inelelor”. Trei ani a durat numai proiectarea, după care șase s-a lucrat la construcția efectivă. 

Comentarii Facebook