FOTO. Satul care „atinge” cerul se află în Cluj. Localitatea situată la cea mai mare altitudine din România
În județul Cluj se află așezarea situată la cea mai mare altitudine din România. Satul Măguri face parte din cele trei sate care alcătuiesc comuna Măguri-Răcătău. Aceasta este situată în Ardeal, în munții Gilăului.
Satul Măguri este un fel de umbrelă a României datorită faptului că este situat la cea mai mare altitudine din țară, între 1.250 m și 1400m, locuită tot timpul anului. În acest sat sunt aproximativ 390 de case, pe suprafață de 13.000 de ha. Toate acestea se află pe un platou montan, tipic măgurilor, delimitat de munți și râuri. Satul Măguri este un sat izolat, greu de ajuns chiar și vara, iar iarna accesul devine aproape imposibil.
Deși se află la doar 45 de km de Cluj-Napoca, comunitatea de aici este una închisă, ferită de ochi străini și fără pensiuni agroturistice. Deși în trecut, zona era căutată de nobilii din Imperiul Austro-Ungar pentru relaxare și vânătoare. Aceștia construiseră o vilă și grajduri pentru caii de rasă, însă în urma evenimentelor istorice nu a mai rămas nimic, scrie cluj.com.
11 Comentarii
Faina poza, or ras padurea nebunii!
"însă în urma evenimentelor istorice nu a mai rămas nimic"....cu alte cuvinte cand au venit rrumanii, sau au pus mana pe ce nu era al lor, au ras tot.... cam asta spune tot despre diferentele de cultura si mentalitate...
@andi: Auzi nu era a lor. Mereti ma inapoi in stepa de unde ati venit. Tot la transilvania visati voi.
@andi: pana și pădurea ați tăiat-o sa va faceți loc căruțelor, tranversand ( TRANS) padurile( SILVA) , denumire luată de atunci.. Când ați văzut atâta verdeața, deal , munte, pădure si bărbați frumoși si potenți ați hotărât ca numai aici va va fi bine si consoartelor mai bine. Numai ca urâți cum sunteți ați rămas cu măgarii si v-ati împreunat.
Cand defileul inca nu era asfaltat:
https://photos.app.goo.gl/ru5hQWeic9jg1MWf8
De ce ati pus poza cu drumul spre Marisel, daca articolul e despre Maguri?
Sau n-ati fost niciodata nici pe drumul generalului, nici pe drumurile spre Maguri, dar scrieti articol despre cat de fain ii acolo?
@csj: Drumul spre Maguri (pe coasta Magurii) nu este asfaltat,nu arata bine,nu e fotogenic...
@NICU: Pai si daca nu e fotogenic, trebuie puse poze false, la fel cum la Balea Lac se vand poze cu drumul Saint Gotthard vechi, cu inscriptia Transfagarasan? Putea sa puna poza cu defileul Somesului Rece, dar nu cred ca stia ca poza gasita cu google nu e drumul spre Maguri.