Gest de suflet făcut de turiștii români care merg în Egipt. Au început un trend, la care tot mai mulți aderă - FOTO


Românii merg într-un număr tot mai mare în Egipt, iar unora le-a venit ideea de a duce cadouri angajaților de la resorturi, pe care au ajuns să îi cunoască din excursii trecute. Pun în geamantane haine, rechizite pentru școală,  dulciuri, iar bucuria celor din Egipt este uriașă.

Salariul unui om care muncește în marile resorturi din Egipt nu depășește 125 - 150 de euro, așa că aceste mici daruri sunt primite cu ambele mâini. Gestul turiștilor arată că românul nu a uitat cum a fost după 1990 când veneau tiruri cu ajutoare, fiind multe familii care aveau nevoie. 

O turistă a inițiat campania, iar acum mulți oameni vor să participe

O turistă a inițiat această campanie, iar acum mulți particiă.

”Unii își fac griji ce să ducă la angajații hotelurilor din Egipt. Mi-ar plăcea să intrăm și noi în acest trend”, a transmis Flori Crina, administratorul grupului ”Călătorește românește în Egipt”.

357533910_802339744932004_8402635915626605627_n.jpg

Oamenii au replicat pozitiv:

- ”Fac asta de când am ajuns prima dată în Egipt. Plec cu kg de ciocolata, zeci de pixuri, etc. Sa vezi bucuria și ceară din ochii copiilor, sa auzi chestii de genul... Uite mama dacă am știut să vorbesc engleza, uite ce am... Sincer pot sa zic ca am bagaj la dus, atât”.

- ”Ducem ”cameriștilor” tricouri și bluze de trening folosite, dar nu uzate, în pungi colorate. Se bucura de ele de parcă e ziua lor. Încălțări sport, pantaloni, dacă mergem la resort unde am mai fost și ne-am făcut cunoștințe. Din 100 de dolari cât câștiga pe lună, sa duci câte ceva ce tu nu mai folosești, le faci o bucurie.

Poarta sacoșele colorate ca pe un trofeu. E grea viața oamenilor de rand. Uneori un angajat de la hotel, are de întreținut întreaga familie…”.

- ”Pfff...nu m-am gândit la asta ! Intru și eu în ,,joc pentru septembrie....”.

- ”Mi s-a întâmplat prima oară când am fost în Egipt, în Sinai să mă simt atât de neputincioasă când am întâlnit o fetiță atât de pură care nici măcar nu cunoștea banii dar mi-a oferit un colier. De atunci mi-am zis ca niciodată nu voi mai pleca în Egipt fără să nu duc ceva acelor copii în (dulciuri, caramele...). Mi-aș dori ca măcar o dată să trăiesc o zi în mijlocul unei familii nevoiașe din Egipt și să le pot oferi tot ce au nevoie traiului zilnic”.

357533694_2058327974337843_2155573061382038442_n.jpg

- ”E foarte bine venit orice: un suc, o bomboană, un caiet sau chiar o jucărie!! În Hurghada la un butic vanzatorul egiptean m-a întrebat dacă nu am ciocolata!! Am avut la noi dar o dădusem copiilor beduini”.

- ”Un alt pont: cand mergeti în excursiile opționale hotelul va asigura micul dejun la pachet!! La fiecare obiectiv turistic se găsesc copii cărora le puteți oferi acest pachet!! Nu e mare lucru, pentru cine are, pentru cine nu are e mană cerească!!! Un gest mic de bunătate!! Sa aveti excursii minunate!!”.

- ”Va rog, spuneți-mi și mie despre ce e vorba. Vom vizita pentru prima data Egiptul în octombrie...Cairo, Luxor și Hurghada”.

- ”Vă aduceți aminte cand mergeti la țară ca întotdeauna duceau părinții cate ceva de trebuință celor de acolo?”

- ”Da, dar erau persoane cunoscute, dacă nu mă înșel ... Cum știm cine are nevoie? Nu ofensam pe nimeni? Vin ei și cer? Îmi pare rău, poate întrebările mele vi se par ridicole, dar nu vreau sa ofensez pe cineva acolo”.

- ”Nu sunt ridicole întrebările, iar mie îmi face plăcere să vă răspund și sper sa va și lămuresc. Dacă nu-mi iese întrebați-mă in continuare. O sa va dați seama cand iesiti din resort daca cineva ar avea nevoie....la obiectivele turistice, la opririle de pe drum. In resort si angajații au nevoi si familii generoase…”.

- ”Mulțumesc mult. Voi face stocul de mici jucării și dulciuri. Care e treaba cu ciocolata? Am văzut într-un comentariu ca un vânzător întreba de ciocolata (sau poate nu am înțeles eu bine)”.

- ”Dacă va uitați pe strada veți vedea ca mulți dintre ei sunt slabi.... E limpede ca sunt oameni nevoiași care nu mănâncă suficient.... Cei care găsesc de lucru au și câte doua joburi Asa ca e foarte bine sa ii ajutam cu ce putem.

Nu am văzut prea multe persoane vârstnice... Se pare că nu ajung la vârste înaintate prea multi.... Nu primesc pensii decât cei care muncesc în aparatul administrativ(la stat)...”.

Comentarii Facebook