Hibiscus, Canna și expoziție de bonsai sunt superbele flori care așteaptă să fie descoperite la Grădina Botanică. ,,Grădina sufletului meu” - FOTO


Iubitorii de flori și plante pot admira frumoasele flori Hibiscus și Canna la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai. Mai mult decât atât, grădina oferă și o expoziție de bonsai.

,,În timp ce expoziția de bonsai rămâne deschisă, în vecinătatea sa, colecțiile de Hibiscus și Canna vă așteaptă să le admirați!” au transmis reprezentanții Grădinii Botanice pe o rețea de socializare.

gradina-2.jpg

Hibiscus face parte dintr-un grup mare de plante cu flori din familia Malvaceae. Ele cresc nativ în întreaga lume, în zonele tropicale, subtropice și chiar în climatele nordice. Hibiscucul este adesea ales de grădinari sau peisagisti pentru florile mari cu aspect tropical, care înfloresc în timpul verii până la cădere, toamna. Hibiscus syriacus și Hibiscus moscheutos sunt două din speciile rezistente și se găsesc într-o varietate de culori ale florilor, precum roșu, roz, lavandă, violet, alb, galben și chiar albastru. Un alt plus pentru aceste flori frumoase este că atrag fluturi în grădină, fiind în același timp neatrăgătoare pentru iepuri și căprioare.

Originară din America Meridională, Canna este o plantă perenă, cultivată atât în ghiveci, cât și în grădină. Atinge înălțimi de până la un metru și este decorativă prin florile exotice de culoare roșie.

,,Grădina sufeltului meu," a scris o femeie, pe o rețea de socializare, cu privire la florile din Grădina Botanică.

gradina-1.jpg


Comentarii Facebook