Ioana Grama, impresionată total de un obiectiv turistic din Cluj: „Superb. Îmi imaginez cum trăiau oamenii pe vremuri în locul acesta”


Castelul Banffy din satul clujean Răscruci, recent renovat, atrage vedetele ca un magnet. În cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania, pentru o proiecție sub cerul liber, a venit la Răscruci și celebra influenceriță Ioana Grama.

Curtea castelului aflat la 20 de kilometri de Cluj-Napoca a devenit neîncăpătoare pentru cei 1.500 de oameni dornici să petreacă o seară memorabilă.

 „Superbă. Este prima dată când vin aici. Îmi imaginez așa cum trăiau oamenii pe vremuri în locul acesta”, a transmis Ioana Grama, potrivit stirileprotv.ro.

Seara s-a deschis cu tururi ghidate în castelul recent renovat cu fonduri europene. Lucrările - care au durat câțiva ani - i-au readus frumusețea clădirii.

„Mă bucur că l-au băgat în circuitul turistic pentru că e o bijuterie. Venim dotați de acasă cu păturica să avem view”, a mai punctat un turist potrivit sursei citate.

Ținutul Fluturelui Albastru – microregiunea turistică din județul Cluj care se întinde de-a lungul văii Someșului Mic este de anul acesta mult mai bogată din punct de vedere cultural și turistic odată cu restaurarea Castelului Bánffy din Răscruci, care și-a recăpătat strălucirea în urma unor ample lucrări de restaurare și conservare derulate atât la nivelul clădirii castelului, a parcului, cât și al altor trei imobile care au destinația de clădiri conexe.

te.jpeg

Proiectul a avut drept obiectiv transformarea Castelului într-un Centru Cultural reprezentativ pentru județ, etajul castelului cuprinzând un spațiu destinat unei biblioteci/mediateci, o sală multifuncțională pentru activități culturale, o sală de curs de mici dimensiuni, un birou de cercetare și unul administrativ, precum și grupuri sanitare. Totodată, subsolul imobilului include un spațiu expozițional.

Investiția a vizat și restaurarea parcului castelului, o componentă importantă fiind reprezentată de amenajarea lacului din incintă. Totodată, au fost realizate lucrări de amenajare peisagistică și de plantare de arbori și au fost consolidate și alte trei imobile care au destinația de clădiri conexe necesare deservirii castelului.

b.jpeg

Comentarii Facebook