Li se spune „litoralul de la munte” și sunt cele mai frumoase destinații turistice din România. Turiștii se refugiază aici în zilele caniculare!
Plajele de pe litoralul Mării Negre pot fi pentru mulți români prea scumpe, supraaglomerate sau pur și simplu prea departe. Din acest motiv, tot mai mulți aleg să se îndrepte spre alternative mai accesibile și mai liniștite, cunoscute sub denumirea de „litoralul de la munte”. Aceste locuri oferă o combinație perfectă între peisajul montan și activitățile recreative specifice vacanțelor la mare.
La „litoralul de la munte”, oamenii se bucură de aer curat, ape cristaline ale lacurilor de munte și diverse activități în aer liber, cum ar fi drumețiile, sporturile nautice sau pur și simplu relaxarea pe malul lacurilor.
Departe de aglomerația și agitația de pe litoral, aceste destinații montane devin tot mai populare pentru cei care caută o oază de liniște, dar nu vor să renunțe la experiența unui sejur asemănător cu cel de la mare.
Foto: ruxandraserban.ro
Una dintre aceste locații de plaja de la Șuncuiuș, județul Bihor, formată chiar în inima Munților Apuseni, pe malurile Crișului. Aici, apa curge lin pe lângă stânci spectaculoase ce amintesc de cele din Thailanda. Pârâul își împarte cursul pe mai multe brațe ce șerpuiesc pe lângă stânci și micile insule de vegetație. În plus, plaja are nisip fin, iar proprietarul unei pensiuni din zonă a amenajat-o cu șezlonguri și umbrele.
Pe de altă parte, pentru îndrăgostiții de apă, în categoria „litoralul de la munte” intră și lacul Zetea, situat în județul Harghita, la 11 kilometri de Odorheiul Secuiesc. Lacul de acumulare pe Târvana Mare se întinde pe 234 de hectare, în inima munților Ghurghiului. Este înconjurat de păduri dese de foioase și conifere. Nici insulele uriașe, stâncoase, nu sunt nelipsite. Pe mal există o plajă sălbatică, unde turiștii se pot relaxa pe pături sau pe cearșafuri.
Foto. Fly Over Mountains/Lacul Zetea
Cascada Ciucaș, din Cluj, situată în defileul Hașdatelor, este unul dintre cele mai frumoase locuri din țara noastră. Cascada are o înălțime de cinci metri și coboară în trepte până la un mic lac ce se formează sub apele curgătoare. În jur există o plajă de pietriș, iar accesul este gratuit. Pasionații de adrenalină pot sări de pe stânci direct în apele curgătoare în cea mai adâncă zonă a lacului, care depășește cu puțin doi metri, notează adevărul.ro.
0 Comentarii