Locul spectaculos din Ardeal, care arată ca în America. E micul canion al României!


Ardealul ascunde comori naturale impresionante, iar printre acestea se numără și Râpa Roșie, un loc spectaculos ce merită vizitat. Cunoscută drept micul Canion al României, această rezervație naturală oferă peisaje deosebite care amintesc de marile canioane din America, atrăgând turiști dornici să descopere frumusețile ascunse ale țării noastre.

Râpa Roşie este o rezervaţie naturală, geologică, formată în argilă roşie, veche de milioane de ani. În arealul acesteia au fost descoperite fosile ale unor dinozauri.

Rezervaţia se întinde pe o suprafaţă de 10 hectare iar pereţii săi au înălţimi uriaşe. Denumită popular şi ”micul canion al României”, Râpa Roşie se află la doar câţiva kilometri de oraşul Sebeş, din judeţul Alba. 

Rezervaţia geologică şi-a mai câştigat în timp tot felul de porecle: „deal straniu”, „orga de pământ”, „piramide coafate”, ”pământurile rele”, scrie avealba.ro.

r2.jpeg

Cea mai înaltă culme a Râpei Roşii trece de 400 de metri şi oferă o panoramă spectaculoasă.

Accesul spre rezervaţie se face din oraşul Sebeş, pe drumul judeţean DJ106 spre comuna Daia Română. Este singura rezervaţie de acest gen din România, formaţiunile sale putând fi comparate cu cele întâlnite în Marele Canion din SUA. 

În urmă cu 70-80 de milioane de ani, zona era una de uscat, tăiată de râuri şi mlaștini, în care au trăit multe animale preistorice.

foto. zigzagprinromania.com

Comentarii Facebook