”Marea” de la Praid, ștrandul unic în România, care atrage ca un magnet turiștii sătui de fițele de pe Litoral - Galerie FOTO
Ștrandul Praid atrage ca un magnet turiștii din tot Ardealul sătui de fițele de pe litoral.
Bazinele au apă sărată și caldă, astfel că toată lumea găsește ceea ce vrea. Prețurile sunt de 50 de lei pentru adulți și 35 de lei pentru copii, capitol la care se vede că și aici s-a cam scumpit viața. În 2019, tarifele erau de 25 lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, dar asta e viața, omul mai trebuie să se și distreze fără să se uite prea mult la prețuri. Cel puțin măcar în vacanță.
Ștrandul impresionează turiștii, fiind foarte frumos. Un bazin imens de culoare bleu, multe șezlonguri din lemn în jurul bazinului cu umbrele de plajă, flori, copaci, dușuri cu apă caldă, restaurant la etaj și la parter un bar cu: înghețată, kurtos kolacs, băuturi răcoritoare, ronțăieli, bere, etc. Muzica din ștrand era bună, erau melodii vechi. Nu era aglomerat.
Ștrandul Praid a fost modernizat și inaugurat în anul 2014, acesta fiind cel mai mare și modern ștrand sărat artificial în aer liber din țară, cu sisteme de recirculare și de filtrare ale apei sărate.
Ștrandul este alimentat cu apă sărată pompată de la mina Gheorghe Doja, de la o adâncime de 150 m.
Apa are proprietăți curative, fiind indicată în tratarea reumatismului poliarticular, gutei, în tulburări de circulație periferică, are efect de liniștire, antistress, dermatoze, paralizii periferice, etc.
Acesta este contraindicată în cazul tensiunii arteriale ridicate stadiul I și II, boli tumorale, insuficiență cardică, hepatică și renală, boli acute și contagioase, etc.
Ștrandul este compus din două bazine cu apă sărată care comunică între ele, trecerea dintr-un bazin în altul făcându-se pe sub un pod.
Bazinul mai mic este împărțit în două părți, care comunică între ele, intrarea făcându-se pe trepte separate. Aici în partea mai îngustă, apa este mai mică, locul fiind destinat copiilor. Adâncimea apei crește treptat de la 0,5m - 0,9m - 1,2m, a relatat un turist care a fost acolo.
În bazinul mare adâncimea maximă este de 1,5 m. În acest bazin functionează un aqua bar cu băuturi răcoritoare, apă și bere care s-a deschis doar sâmbătă, vineri era închis.
Pentru bagaje sunt dulăpioarecu cheie, pentru închiderea cărora trebuie să introduci o fisă de 50 de bani.
Cei care vor să ia masa, o pot face la restaurantele din ștrand.
”Între două ședințe de scăldat am mâncat la restaurant. Am observat că, poate de la apă, ne era foame, ne trebuia mereu ceva de mâncat, sau ne era poftă?
Ca să mâncăm de prânz, am urcat la Restaurantul în aer liber, de la etaj. Acesta se întinde pe o suprafață foarte mare. Este mobilat cu mese și scaune, decorat cu flori în ghivece suspendate, acesta este acoperit. Pe mese sunt pliante cu oferta săptămânală. Tipul restaurantului este cu linie de autoservire, cunoscut ca: "împinge tava".
În oferta săptămânii erau două feluri de ciorbă: țărănească și a la grec, garnituri orez și cartofi pai, grătar de porc, mititei, cârnați de trei feluri, piept de pui la grătar, cașcaval panee și două tipuri de salate: de varză și de castraveți murați.
De aici de sus, priveliștea asupra ștrandului mărginit de pădure este minunată”, a mai spus turistul încântat.
Tot la acest nivel, după restaurant pe partea dreaptă, este amenajat un spațiu mare pentru plajă, cu șezlonguri și umbrele de plajă. Cu siguranță aici nu veți fi stropiți cu apă sărată.
Parcarea mașinilor se poate face lângă Ștrandul Praid, iar cei care vor să ia masa afară o pot face fără probleme.
De asemenea, în weekend este recomandat să mergeți de la primele ore, pentru că altfel nu găsiți șezlong.
Prețuri la bilete:
Bilet adult întreg: între orele 10.00-20.00 / luni-duminica 50 Lei
Bilet copil întreg (3-18 ani/ elev/student): între orele 10.00-20.00 / luni-duminica 35 Lei
Bilet adult redus: între orele 16.00-20.00 / luni-duminica 40 Lei
Bilet copil redus (3-18 ani /elev/student): între orele 16.00-20.00 / luni-duminica 25 lei -
Copil sub 3 ani luni-duminica / gratuit
7 Comentarii
Pentru toti comentatorii ofuscati de pe aici: mergeti in pu.la mea la mare unde va lasa sa va *****i, sa va pishati si sa va spalati scutecele in mare, si lasati-ne pe noi sa mergem la Praid. Asa toata lumea va fi multumita.
Marea de la Praid,un ștrand,Delta Florestiului o balta cu stuf,in curând vom citi despre Muntele Feleacului,Muntele Cetățuii,și despre gigantul pitic Boc
Ați uitat sa spuneți că parcarea in Praid costă cam la fel că în Paris.
iar comparati un rahaut de strand cu marea?
Ce minciuni frate... acolo tot timpul e aglomerat, niciodata nu gasesti sezlonguri, bazinul e plin de nu te poti misca. Cel putin de 5x mai mult decat pe poza. Pozele au fost facute ori in afara sezonului ori era inchis publicului. 50 de lei e extraordinar de scump pentru ce ne ofera. Ar trebui sa limiteze la 300 de oameni cum era pe timpul pandemiei.… Citeste mai departe
@nunununu: Esti prost de puti. E probabil singurul strand din Romania care contorizeaza numarul de vizitatori. In momentul in care s-a atins capacitatea maxima (data de numarul de sezlonguri), se inchide caseria. Si apoi se poate intra doar pe masura ce altii pleaca. Ce fain ii sa comentezi fara sa fi fost acolo. Asa-i, boule ?
Ce gluma buna! Pai e ultra racoare pe acolo, cand sa faci baie? Sau e posibil sa faci intre 12-17