Sambata 7 Septembrie

„Mica Elveție” a Ardealului cu peisaje spectaculoase și versanți abrupți! Cât costă o noapte de cazare la pensiunile de aici/Atmosfera merită toți banii


Între localitățile Moieciu de Jos și Fundata se ascunde un adevărat colț de rai, ce pare desprins din superbele peisaje a sătucurilor elvețiene. Vorbim despre Cheile Grădiștei, situate la aproape 30 de kilometri de Brașov și renumite pentru priveliștile spectaculoase și versanții abrupți.

Zona oferă priveliști impresionante și o atmosferă de liniște și relaxare. Turiștii pot face drumeții pe traseele montane sau pot participa la activități tradiționale, cum ar fi cositul fânului. Localitățile de aici sunt ideale de vizitat în lunile de vară, când clima este favorabilă activităților în aer liber, iar peisajele sunt la apogeu.

O noapte de cazare la pensiunile din Resortul Fundata începe de la 375 de lei pe noapte, pentru o singură persoană și poate ajunge la 540 de lei pentru un apartament. Turiștii care ajung în zonă spun că acestea merită toți banii. O cameră dublă matrimonială costă în jur de 420 de lei. 

„Am fost pur și simplu fermecați de frumusețea locului. Peisajele sunt incredibile, cazarea a fost excelentă și trebuie să recunosc că ne amintește mult de peisajele elvețiene”. Avem și noi o „mică” Elveție, aici, la noi acasă”, ne-a povestit un turist

f6.jpg

Ce activități poți face la Cheile Grădiștei 

În apropierea localității Fundata poți vizita mai multe obiective naturale precum Parcul Național Piatra Craiului, unde poți face trasee, Prăpăstiile Zărneștilor și Cheile Moeciului sunt și ele musai de vizitat.  

De asemenea, ar trebui să faci o plimbare în rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioarei, Peștera cu Lilieci, Satul Șimea sau Barajul Pecineagu.

În Fundata se respiră cel mai curat aer din România. Situată la cea mai mare altitudine, 1360 de metri, această localitate are un farmec aparte.  

f3.jpg

Comentarii Facebook