Duminica 8 Septembrie

Minunea din Munții Apuseni! Cascada care te duce cu gândul la Bali, la numai două ore de Cluj


Situată într-o rezervație protejată prin lege ce se întinde pe o suprafață de peste două hectare, Cascada Pișoaia este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Munții Apuseni. Cascada este situată în aria administrativă a comunei Vidra, județul Alba, la mică distanță de masivul Găina. Accesul spre obiectivul turistic este extrem de facil și se face din drumul DJ 762 Mihoieşti – Avram Iancu.

7.jpg

Traseul este unul ușor, putând fi parcurs și de către cei mici, iar persoanele care preferă confortul, au posibilitatea să își parcheze mașinile la aproximativ 300 de metri de cascadă. De asemenea, obiectivul poate fi vizitat în orice perioadă a anului, reușind să surprindă prin unicitatea sa de fiecare dată. 

Captură de ecran 2024-07-17 144743.png

Căderea de apă se realizează de la aproximativ 18 m înălţime, cu un front de răsfirare a apei de 25 metri pe abruptul stâncos pe care se scurge. Peisajul este întregit de formaţiunile calcaroase depuse de-a lungul timpului. Cascada Pişoaia se află pe un prag stâncos de calcare cristaline de vârstă paleozoică, încadrată într-o pădure de fag şi arbori izolaţi de răşinoase. 

Captură de ecran 2024-07-17 144758.png

În spatele peisajului impresionant, există o legendă în care localnicii cred cu tărie și o împărtășesc cu turiștii ori de câte ori au ocazia. Povestea spune că în vremuri demult apuse, o mireasă a căzut de pe stâncile abrupte din zona cascadei, iar voalul ei a rămas agățat pe stânci. Acolo, nuntașii s-au oprit și au început să plângă, astfel formându-se cascada.

Captură de ecran 2024-07-17 144825.png

Comentarii Facebook