O micuță fortăreață din Ardeal își așteaptă vizitatorii. E magnet pentru turiștii amatori de ieșiri în natură - FOTO


Zestrea medievală a Țării Hațegului este reprezentată mai ales de bisericile pictate și fortificațiile de piatră, ridicate de familiile de cnezi din zonă. Situată în satul cu același nume, Cetatea Medievală Mălăiești din județul Hunedoara a fost construită la sfârșitul secolului al XIV-lea de o familie de cnezi locali din Sălașu de Sus, Sărăcineștii. Din vechea fortificație se mai păstrează două elemente majore, turnul locuință și zidul de curtină.

Turiștii care se îndreaptă spre Parcul Național Retezat, cea mai mare rezervație naturală din țara noastră, nu trebuie să rateze obiectivul încărcat de istorie.

c2.jpg

Cetatea de la Mălăiești reprezintă primul monument medieval din județul Hunedoara care a fost reabilitat aproape complet după anul 1989. Micuța cetate din piatră atrage atenția drumeților care doresc să admire minunile naturii din Parcul Național Retezat, dar și al celor pasionați de istorie.

„Ce este de apreciat e faptul că este singura cetate din Țara Hațegului care are un turn donjon restaurat. Le transmitem turiștilor care vor vizita cetatea că îi așteptăm cu tot felul de activități și le oferim ceea ce le lipsește în zonele urbane: liniștea, peisajul, ozon, aer curat. Se vor simți vizitând comuna Sălașul de Sus ca într-o stațiune. Pentru că suntem stațiune turistică de interes local”, explica ghidul Ramona Socaciu, pentru radiovacanta.ro.

c7.jpg

Comentarii Facebook