Oradea ia fața Clujului și la ofertele pentru turiști! Pentru al patrulea an la rând orașul îşi întâmpină turiştii cu o mulţime de beneficii
Clădiri vechi de secole, parcuri, străzi şi săli de spectacole complet modernizate. Oradea şi-a schimbat radical faţa în ultimii ani. Iar ca să atragă şi mai mulţi turişti, autoritățile nu au ezitat să creeze pachete speciale. Scopul a fost unul clar: să vină în ajutorul industriei de turism.
Pentru al patrulea an la rând, oraşul Oradea îşi întâmpină turiştii cu o mulţime de beneficii şi gratuităţi. Cei care ajung în Oradea au acces gratuit la toate obiectivele turistice – printre care Casa Darvas, singurul muzeu Art Nouveau din țară, dar și la Templul Francmasoneriei, unic de altfel, şi el, în România. Pentru a beneficia de gratuități, turiștii trebuie să stea cel puțin două nopți la o unitate de cazare din oraș. Iar procedura e simplă şi se rezolvă la recepţia hotelului.
„Campania ''Oradea cu drag'' a fost gândită pentru a veni în ajutorul industriei de turism în primul an pandemic. Având în vedere că suntem în a patra ediţie se pare că are succes şi până în acest moment s-au înscris peste 7.200 de turişti.”, explică Renata Osvat, reprezentant Visit Oradea, pentru Observator.
Pentru cei care vin minim două nopţi şi se cazează procedura este foarte simplă. La recepția unității de cazare pe care au ales-o ei sunt înregistrați într-o bază de date. Trebuie să spună doar numele, prenumele şi un e-mail unde să primească acest cod. Se generează un cod unic cu care ei mai apoi au gratuităţi aproape la toate muzeele din Oradea. Inclusiv în turnul primăriei şi au gratuitate la transportul în comun.
Asta înseamnă o economie de aproximativ 200 de lei pentru un cuplu. În plus, toți turiștii au 24 de ore de transport public gratuit, dar și reduceri la restaurantele și cafenelele partenere în campanie. Campania este la a patra ediție, iar ofertele rămân active până la sfârșitul anului.
Acces gratuit în Oradea
- Muzeul Țării Crișurilor
- Muzeul Istoriei Evreilor
- Casa Darvas-La Roche
- Sinagoga Sion
- Templul Francmasoneriei
- Turnul Primăriei
6 Comentarii
Așa, și care e problema? Cu cât avem mai multe locații care pot fi vizitate, cu atât mai bine. Cât privește, centura, nu puteți compara, relieful Bihorului (Oradiei) cu a Clujului. Apoi, Oradea are ape termale, deci implicit poate profita. Clujul, zero, nu are. Apoi Băile Felix. Îmi place. Ce nu îmi place, acest "ziar". Nu găsește decât să critice acest… Citeste mai departe
7200 de pomanagii. Păi noi avem doar la Untold sute de mii care ar plăti oricât ca să participe.
@Clujean:
Ce fraieri de oradeni ! N-au sa le arate nici metrou, nici echipa U. Pierd bani, acolo cafeaua e 5 lei, langosul 3 iar saorma 14 cu de toate.
N-au nici smartogalactici, iar mp de constructie la nou e 1350 euro.
Pai sa ma scuzi, Clujul e capitala regionala si culturala tehnologica europeana. Si avem si primar mare.
@Ahile:
@Ahile: habar nu ai tu unde e oradea. Si daca vreodata ajungi aici, pe centura, vezi sa nu te pierzi, pune gps-ul. Sau mai bine cauta pe goagal sa vezi cum arata o centura. 'tu-ti pedigree-ul matii de 7 stele.