Deși mai este o lună și jumătate până la sărbători, cele mai multe pensiuni și hoteluri de la munte au fost deja rezervate, iar un sejur în țară poate fi mult mai costisitor decât unul în afară, arată calculele unui turist român.
Minunatul Castel Banffy de la Răscruci urmează să fie inaugurat și apoi va intra în circuitul turistic. Renovarea acestui important obiectiv turistic a costat aproape 60 de milioane de lei, din fonduri ale Consiliului Județean și ale Uniunii Europene.
Târgul de Crăciun din Sibiu 2023 se va deschide, vineri, 17 noiembrie, cu peste o sută de expozanţi care vor participa la eveniment.
Un oraș mirific din România este mai aproape decât visați și este foarte apreciat de turiștii de peste hotare.
Mănăstirea rupestră de la Șinca Veche este un vechi lăcaș de cult săpat în piatră, cunoscut drept unul din cele mai misterioase locuri din țara noastră.
Zăpadă ca în povești la Beliș, dar și un cer roz care îți taie respirația!
Veste proastă pentru turiștii români! Transfăgărășan și Transalpina s-au închis în acestă dimineață din cauza fenomenelor meteorologice imprevizibile, a anunțat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.
În mijlocul unui paradis verde, cu ape cristaline și nisip fin, acolo unde reușești să-ți auzi propriile gânduri și bătăile inimii, povestea vacanței perfecte prinde viață departe de agitația urbană.
Clujul are trei puncte balneare marcate pe harta digitală a apelor minerale și termale ale României. Harta numără 500 de puncte balneare din 121 de localități.
Un număr de 430.000 de români au venit în Antalya în vacanță în acest an, față de recordul din anul 2019 (270.000 de turiști români), afirmă Alin Burcea, proprietarul touroperatorului Paralela 45, care citează datele primite de la Aeroportul din Antalya.
Cei care au bifat multe destinații din România sau sunt în căutare de ceva frumos trebuie să meargă în acest loc de basm, denumit Cheile Tăii. Acolo, natura a creat o piramidă care te face să visezi la marile temple ale lumii.
Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj invită persoanele interesate să ia parte la inaugurarea traseului montan Rusești – Dâlboacă - Colții Șoimului - Rusești.
Începând din această toamnă, o mare parte din traseul Via Transilvanica este disponibil în imagini panoramice Street View, pe Google Maps.
Piatra lui Lucaci este una dintre destinațiile favorite ale clujenilor. Cei care nu au fost o pot face chiar acum, toamna, când natura își schimbă ”haina”. De acolo Clujului se vede spectaculos.
Multitudinea de culori, reflectată și în apele lacului Bodi fac ca stațiunea Mogoșa să fie magnet pentru turiști în această perioadă a anului.
Natura ne oferă zi de zi un spectacol incredibil, iar măreția ei ne lasă de multe ori fără cuvinte. Un fotograf a surprins imagini de basm cu „dansul” tomnatic al naturii în Cheile Vălișoarei.
Festivalul Măceșelor de la Sâncraiu a adunat foarte mulți clujeni dornici să trăiască frumusețea autentică a satului.
Gherla are un parc superb, care se aseamănă în unele privințe cu Parcul central din Cluj-Napoca.
Maramureşul este destinaţia favorită în rândul turiştilor pentru Revelion 2024, potrivit unui top realizat de o companie de turism.
La doar doi pași de Cluj, în județul Sălaj, se ascunde o mică bijuterie arhitecturală, Cetatea Ciorii, sau Varjúvár, care a aparținut renumitului arhitect Károly Kós, de al cărui nume se leagă clădiri importante din Ţara Călatei – România şi Ungaria.
Priveliști care îți taie respirația! Așa poate fi descris circuitul către Poarta Zmeilor și belvederea Balconul de pe Bedeleu, din Munții Trascăului, județul Alba.
Bucureștenii ne dau clasă la prețuri la terase și se pot lăuda și cu un centru vechi de talie mondială. Pe lipscani o bere costă 15 lei, în timp ce la localurile din Piața Unirii, din Cluj-Napoca, ”scorul” începe de la 16 lei. Se poate compara Centrul Vec
Cea mai veche biserică a moților se află a doi pași de drumul național care leagă orașul Câmpeni de Baia de Arieș, în satul Lupșa. Puțini știu de ea, dar mai puțini îi știu istoria.
Biserica Colt este situată in satul Suseni al comunei "Râul de Mori" din județul Hunedoara. Biserica funcționează ca schit cu obște de călugări si poarta hramul "Duminica Tuturor Sfinților". Tot aici se găsește și Cetatea Colt, aflată astăzi în ruină.
Influencerița Ioana Grama a promovat o cabană de la Beliș, din zona Dealul Negru, unde probabil a stat gratuit cu condiția să o promoveze, iar materialul video a fost criticat.
Comuna Arieşeni din judeţul Alba, aflată la graniţa cu judeţul Bihor, are în componenţă 18 sate, răsfirate pe pantele domoale ale munţilor Bihor din Apuseni, la o altitudine de aproximativ 830 m.
Mulți români și-au pregătit deja căsuțe la țară, unde se vor muta când ies la pensie. Acesta este și cazul Cameliei, care și-a prezentat ”comoara” de pe Valea Topologului, din Munții Făgăraș.
Monica Anghel deține un superb conac, unde funcționează o pensiune, dar recent a intrat în vizorul unui turist nemulțumit de prețuri.
Un nou traseu turistic, extrem de spectaculos, care cu siguranță va intra în topul celor mai frumoase trasee turistice din județ, a fost marcat la sfârșitul săptămânii trecute, de către angajații și voluntarii Serviciului Public Județean Salvamont-Salvasp
Sâmbătă, saşii din toate colţurile lumii şi-au dat întâlnire şi au chefuit, la Saschiz, un sat din județul Mureș, în straie tradiţionale şi le-au arătat vizitatorilor că încă au tradiţia în sânge.