O cetate dacică din Ardeal rămâne complet inaccesibilă turiştilor, deşi se află de peste două decenii în patrimoniul mondial UNESCO.
Cascada Bigar a suferit recent o schimbare prin ruperea unei bucăți din peretele de calcar, dar rămâne de o frumusețe magică. Incredibilul obiectiv turistic se află în localitatea Bozovici din județul Caraș-Severin.
Balta de pescuit ”La Timbuș” este un adevărat rai pescăresc, unde câteva zile de vacanță vin cu relaxare și mult aer curat.
Experiență extrem de neplăcută pentru o turistă pe litoralul românesc. Femeia a dezvăluit pe un grup destinat vacanțelor la preț redus că a primit o amendă usturătoare pentru că a parcat fără să plătească. Incidentul a avut loc între stațiunile Venus și
Compania aeriană Lufthansa a refuzat îmbarcarea mai multor pasageri pe un zbor care pleca din Cluj-Napoca spre Munchen (Germania), invocând un motiv deosebit.
Ardealul are „Maldivele” sale la Aghireșu, în județul Cluj. Laguna Albastra este o adevărată nestemată, aflată la numai 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Lacul fură privirile tuturor vizitatorilor prin culoarea sa unică.
O turistă care a ajuns în Atena, pentru a vizita frumosul oraș, a relatat incidentul neplăcut pe care l-a avut, după ce a parcat mașina pe ”o stradă aparent OK”.
Ținutul Bilborului este locul din România cu cel mai pur aer din România. Frumusețea locului este una de poveste, fiind supranumită “Împărăția bradului alb”.
Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare pentru Sicilia
În Ardeal există o multitudine de locuri unice, iar multe dintre acestea sunt foarte puțin cunoscute sau promovate.
Mai mulți turiști care au decis să își petreacă vacanțele la resorturi de lux din Bulgaria s-au îmbolnăvit de enetroviroză.
Turismul la vecinii maghiari este extrem de dezvolta motiv pentru care țara vecină atrage anual milioane de turiști. La granița cu Tomânia este o salbă de stațiuni cu bai termale si nelipsitele Aquapark - uri, unde foarte multi sunt turiști din România.
Cascada Bâlea este una dintre cele mai frumoase monumente ale naturii din România.
Cel mai nou ștrand al Ardealului, ștrandul Venus, din stațiunea 1 Mai, și-a deschis porțile acum câteva zile, iar turiștii au testat condițiile.
Sibiul se află în topul celor mai frumoase orașe de mici dimensiuni din Europa
Părinții au mari dileme când vine weekendul în alegerea unei destinații pentru a-și duce copiii. De multe ori tableta sau telefonul sunt multe mai ademenitoare, dar ieșirile în natură sunt extrem de importante pentru creșterea armonioasă și sănătoasă a ce
Salvamontiștii spun că tot mai mulţi turişti cad victime muntelui pentru că pleacă neechipaţi. Intervențiile se înmulțesc în august, când sunt şi cei mai mulţi turişti care pleacă să cucerească munţii.
Ministerul Afacerilor Externe atenționează turiștii care doresc să călătorească în Grecia de gradul de risc ridicat de producere a incendiilor de vegetație
Băile Ocna Mureș s-au deschis cu mare tam-tam, dar cererea este atât de mare, încât locația face cu greu față, mai ales în zilele de weekend sau în sărbătorile legale.
Munte sau mare, asta este întrebarea și dilema pe care o au mulți. Ținând cont de condițiile de la Marea Neagră și dezorganizarea, multe localități mici din Transilvania sunt adevărate oaze de normalitate. Mulți străini le compară cu Elveția, Franța sau I
”Litoralul Clujului” sau Băile Cojocna ar trebui să fie la un alt nivel în privința calității și standardelor, mai ales că locul produce foarte mulți bani în fiecare weekend.
Un arbore de legendă din Munţii Apuseni, aflat pe drumul dintre Baia de Arieş şi Câmpeni, este cunoscut sub numele de ”Fagul fermecat” sau ”Fagul Împăratului”. Acesta poate fi văzut de pe Drumul Naţional 75, pe un vârf de deal, în dreptul satului Muncelu.
Un cătun din inima Munților Apuseni merită premiul pentru simplitate și măreție, în același timp. Situat la intersecția dintre județele Alba și Cluj, Zăpodie este o comoară a Apusenilor, care ar trebui conservată. Acolo este un muzeu natural al țăranului
Moneasa, supranumită ”Perla Apusenilor”, este una dintre cele mai căutate stațiuni balneare din România, este situată la o altitudine de aproape 300 de metri, la poalele Munților Codru-Moma.
Un turist clujean aflat în vacanță într-o stațiune de lux din Mamaia spune că a fost plăcut surprins de prețurile văzute acolo.
În luna iunie 2023, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică a județului Cluj au însumat 66.614. Comparativ cu luna iunie 2022, sosirile în structurile de primire turistică au scăzut cu 0,5%, iar față de luna mai 2023 au crescut cu 2,9%.
Scad preţurile pe litoralul românesc, cu banii plătiți pentru o noapte în vârf de sezon se va putea sta acum două zile.
Un turist din Cluj s-a declarat dezamăgit că la Phoenicia Holiday Resort nu este lume, deși este plin sezon. Turistul a cumpărat un pachet all inclusive, dar ar fi vrut să fie și lume în hotel.
Staţiunea balneară Bazna, din Podișul Târnavelor, între râurile Târnava Mare și Târnava Mică, este căutată de turiștii străini pentru apele cu proprietăți curative.
Satul Rimetea, printre cele mai frumoase din România. Localitatea este situată aproape la jumătatea distanţei dintre Cluj şi Alba-Iulia şi se află la poalele Munţilor Apuseni.