Un clujean a vrut să cumpere mai multe bancnote de un dolar de la o casă de schimb valutar din Piața Mărăști, dar s-a trezit că paritatea nu este cea cunoscută de toată lumea.
Mark, un tânăr care provine dintr-o familie de germani cu rădăcini în Sibiu și Cluj, a vizitat România pentru a vedea locurile în care au trăit strămoșii săi.
Butoaiele Transilvaniei oferă o locație minunată și o experiență, care face orice turist să revină.
Realizatorul TV Dan Negru a comentat în termeni acizi tarifele ridicate cerute pentru o cameră la un hotel de cinci stele din Mamaia.
Un turist a fost înșelat în Grecia, după ce a fost abordat pe plajă de chelnerul unui restaurant din Mikonos. Acesta i-a oferit inițial produse gratuite și la final i-a scris o notă de plată de sute de euro.
Băile Băiţa se află în judeţul Cluj, la 43 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca şi aproximativ 1 kilometru de Gherla.
Vama Veche era stațiunea unde, pe vremuri, mergeau cu bani puțini și reușeai să stai o săptămâna la mare, ajutat de alți ”vamaioți”. Ei bine, acum lucrurile s-au schimbat.
La o oră distanță de Brașov, în localitatea Racoș, se ascund adevăratele bijuteriii turistice ale Transilvaniei.
Cetatea dacică Apoulon, Piatra Craivii, cunoscută și ca un “centru spiritual” al dacilor, este situată în apropiere de Cricău, la aproximativ 20 km nord de Alba Iulia, 2 ore în total. Este aşezată strategic pe o stâncă uriaşă, aflată la 1.083 m altitudine
În ultimii ani, numărul românilor care au ajuns pe plajele din Albania a crescut simțitor, mai ales că țara nu a fost catalogată până acum drept o destinație scumpă.
Cei care nu își permit o vacanță la mare, pot încerca o destinație mai puțin cunoscută, li anume ”Marea Săracilor”, din județul Prahova.
Județul Mureș este singurul din România care a intrat în topul Booking cu cele mai interesante destinații din lume.
Lacul Tarzan”, cunoscut și sub numele de ”Lacul fără fund”, esle locul unde te poți bucura de soare, apă sărată, fără să scoți vreun ban din buzunar. Da, mai sunt și astfel de locuri.
Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, în apropierea orașului Bușteni, România, aflată la altitudinea de 1100 de metri.
Imagini superbe au fost surprinse în Parcul Natural Apuseni. Mai mulți cerbi au fost văzuți la „scăldătoare”.
Avenul lui Adam este o pestera care adaposteste una dintre cele mai vechi colonii de lilieci din Europa. Intrarea în peșteră este permisă doar cu echipament speologic numai în anumite perioade datorită aburilor calzi care ies.
Turismul balnear de la Băile Felix are cel mai bun an din istorie, fiind făcute investiţii masive de infrastructură şi în noi capacităţi de cazare şi agrement.
Construit de o Asociație a comunității săsești la începutul secolului trecut, ștrandul Codlea este cel mai vizitat loc de agrement al orașului.
Reprezentanții Parcului Național Munții Rodnei au expus situația unei doamne care, zilele trecute, s-a filmat în timp ce vizita zona și a postat filmarea pe o rețea de socializare. Femeia a fost amendată pentru acest gest.
Săptămâna a început și deja te gândești la weekend? Avem pentru tine un mountain trip la doar patru ore de condus de orașul Cluj-Napoca.
Comuna Câlnic este situată în partea sud-estică a judeţului Alba, în zona dealurilor subcarpatice, la o distanţă de 28 km de municipiul Alba Iulia şi la 15 km de Sebeş.
Cabana Barlogul este un loc de vis, ce seamănă cu o destinație exotică, unde muntele se ”varsă” în mare. Locația nu este pe vreo insulă, ci la Someșul Rece, la 30 de minute de mers din Cluj-Napoca.
"Grădina Zmeilor" este o rezervaţie naturală protejată, de tip geologic și peisagistic, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ trei hectare, este unică în lume şi impresionează prin aspectul şi complexitatea formelor acestor stânci.
Sezonul estival a început în România, iar prețurile s-au modelat după inflația din întreaga țară. Desigur că patronii invocă și faptul că sezonul este scurt, așa că nu ne așteaptă o vară ieftină.
Un român a distribuit, în urmă cu câțiva ani, imagini în care se poate vedea clar interiorul navei „Evanghelia” din Costinești. Chiar și atunci, nava era într-o stare foarte avansată de descompunere.
La mai puțin de 60 km de Cluj-Napoca, o oază de liniște se ascunde în județul Alba. Comuna Rimetea, cunoscută și ca „Torockó” este un veritabil diamant turistic al Transilvaniei.
Jurnaliștii din Constanța au făcut un experiment pe litoral, pentru a vedea dacă mai există special denumită ospătar sau chelner, deoarece de mulți ani lucrurile stau tot mai prost la servire.
Un turist clujean care a ajuns pe meleaguri cipriote s-a trezit că viața e mai ieftină decât cea din România, dar salariile sunt duble.
Un turist rus a fost mâncat de un rechin în cursul zilei de joi, 8 iunie, iar autoritățile au restricționat accesul în Marea Roșie pentru mai multe zile.
Satul Chidea se află aproape de izvoarele Pârâului Chidea, ce se varsă, după 6 km, în dreptul localității Ciumăfaia în Valea Borșei.