Salina Turda este un obiectiv turistic extraordinar al județului Cluj, care impresionează prin frumusețea sa naturală, istoria bogată și atmosfera captivantă.
Biserica fortificată din Biertan, județul Sibiu, este o adevărată nestemată a turismului din Ardeal. Anual 50.000 de vizitatori îi trec pragul și iau la pat frumosul sat săsesc.
Situate în apropierea orașului Geoagiu-Băi, în județul Hunedoara, băile termale de la Germisara, prea puțin cunoscute de către turiști, se numără printre cele mai importante obiective turistice din Ardeal
Peisajele pitorești, natura sălbatică și diversitatea geologică, frumusețea Munților Apuseni se manifestă într-o varietate de moduri. Una dintre veritabilele comori ale Apusenilor, prea puţin promovată, este Peştera Focul Viu.
Este vorba despre Muzeul memorial Octavian Goga din localitatea Ciucea. Acesta se întinde pe un domeniu pitoresc, de aproximativ 24 de hectare.
Colinele Transilvaniei oferă peisaje care te lasă fără cuvinte, dar ca invită turistul să bată la pas aceste dealuri minunate. Vă puteți caza la o pensiune din zona Sibiului, iar de acolo puteți face trasee minunate, prin zone încă păstrate intacte.
Ștrandul Toroc Dej s-a deschis din 3 iunie, cu toate facilitățile funcționale: lacul sărat, bazinele pentru adulți și copii, tobogane, plajă, terasă.
Numele satului a fost dat prin secolul XV când din apropiata localitate Tălmaciu au fost izgonite familiile de români de către saşii nou sosiţi. Românii şi-au întemeiat o nouă aşezare pe care au numit-o „Tălmăcel”.
Manastirea rupestra Șinca Veche se află în localitatea cu același nume, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș. Locul este unic în Ardeal, putând fi vizitat gratuit. Statul român nu se implică aproape deloc în protejarea și punerea
Datorită canalelor și insulițelor formate pe cursul râului Someș, localitatea Florești se poate mândri cu o „Mică Deltă”.
Lacul Știucilor, de lângă Gherla, este locul care te poate transpune în atmosfera unică din Delta Dunării. Pe lângă pescuit, acolo pot fi închiriate și bărci de agrement, pentru cei care vor să se bucure puțin de frumusețea locului, fără să prindă pești.
Sibiel este unul dintre cele 18 sate tradiționale din Mărginimea Sibiului care păstrează o moștenire culturală, arhitecturală și istorică deosebită. Este situat la 24 km de Sibiu și este de o frumusețe deosebită, deoarece este împrejmuit de munți.
Conacele boierești sunt la mare căutare pentru că redau din frumusețea vremurilor de mult apuse. Ardealul se laudă cu multe astfel de locații, dar astăzi vom vorbi despre un conac din Deva, care reînvie atmosfera marilor case boierești.
Vacanța de Rusalii deschide oferta litoralului românesc, pentru că timp de 5 zile românii vor fi liber. Mai precis, mini-vacanța va începe din 1 iunie și se va termina în 6 iunie.
Unul dintre cele mai frumoase sate din Ardeal se află la 3 ore de Cluj-Napoca, vorbim despre satul Saschiz din județul Mureș.
Una dintre cele mai pitorești așezări din Ardeal atrage turiștii cu oferta pe care o are. Cap de listă este superba biserică fortificată din satul Alma Vii, județul Sibiu.
Zona naturală include multe cărări și trasee, perfecte pentru drumeții ușoare, care sunt accesibile pentru orice categorie de vârstă.
Datorită canalelor și insulițelor formate pe cursul râului Someș, localitatea Florești se poate mândri cu o „Mică Deltă”.
Iubitorii de vacanțe și băi vor avea din vară o nouă destinație de distracție, în Bihor. Ca un făcut, toate investițiile ocolesc capitala Ardealului, Cluj-Napoca.
Peștera Scărișoara găzduiește gheţarul de la Scărişoara, primul gheţar ca mărime din ţară şi al doilea din lume şi se bucură de o mulţime de vizitatori care coboară până în inima peşterii pentru a vedea cu ochii lor acest mare gheţar.
Obiectivele turistice din Harghita sunt luate cu asalt de turiştii care vin să vadă natura, din România. Peisajele de poveste şi lanurile de narcise proaspăt înflorite au fost principalele atracţii.
Un turist britanic a relatat că oamenii din Regatul Unit nu au o părere foarte bună despre România. După ce a vizitat țara, însă, și-a schimbat părerea și laudă România.
O cabană de o frumusețe deosebită a devenit subiect de discuție pentru mai mulți clujeni, preocupați de soarta clădirii. Cabana se află chiar lângă barajul Beliș-Fântânele și este recunoscută de mulți, deoarece amintirile mai multor clujeni se leagă de ve
Mai mulți turiști susțin că satul din estul Transilvaniei este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din România. Satul Cernat, din județul Covasna, este cunoscut pentru apele vindecătoare și conacele maiestuoase. Este vizitat de mii de turiști
Cea mai mare insulă spaniolă este o destinație de vacanță potrivită pentru orice anotimp.
Sezonul estival începe cu o nouă minivacanță: bugetarii vor avea liber de la stat atât joi, 1 iunie, cât și luni, 5 iunie, a doua zi de Rusalii, aşa că tot mai mulţi români şi-au făcut deja planuri pentru o vacanţă.
Vești bune pentru clujenii care doresc să ajungă anul acesta pe litoralul românesc. Hotelierii din stațiunile românețti anunță reduceri de până la 70% pe litoral. Pachetele vor fi disponibile începând cu data de 22 de mai până pe 18 iunie.
Piatra lui Dan este cel mai frumos punct de belvedere din județul Cluj, iar turiștii care ajung pe culme și văd lacul Tarnița se gândesc la vederile din Vietnam.
Biertan, în graiul local Ghiertan, este satul de reședință al comunei cu același nume din județul Sibiu. Comuna Biertan este așezată la sud de Târnava Mare, de-a lungul unui lanț de dealuri având înălțimi cuprinse între 388 și 750 m altitudine.
România are frumuseți inestimabile la care alte popoare numai visează. Din păcate lipsa autostrăzilor care ca accesul la ele să fie mai anevoios. Nu este și cazul Lacului Oașa, o frumusețe a naturii, care trebuie văzută la pachet cu Transalpina.