Consiliul Județean Cluj a finalizat proiectul de modernizare a Drumului Apusenilor. Întregul traseu, în lungime de peste 25 de km, a fost reabilitat cu fonduri europene.
Pădurea Făget reprezintă o oază naturală pentru toți clujenii care vor să se desprindă de aglomerația la care se supun săptămână de săptămână în oraș. Zona naturală include multe cărări și trasee, perfecte pentru drumeții ușoare, menită să ia gândurile or
O imagine din Ardeal a reușit să facă mai mult decât au făcut autoritățile cu milioane de euro. O femeie a postat o fotografie cu satul în care se află, pe un grup internațional de Facebook, unde fiecare pozează ce vede pe fereastră. Ei bine, ceea ce a vă
Imagini splendide cu întinsele lanuri galbene de rapiță din comuna Săndulești, județul Cluj, au fost surprinse de un turdean.
Drumul Apusenilor, cea mai spectaculoasă șosea din Transilvania, începe de la intrarea în localitatea Valea Drăganului și ajunge până la limita cu județul Bihor.
Mănăstirea de la Bârsana, județul Maramureș, este un loc readus la viața de puterea credinței care a sălășluit în părintele Justinian Chira, conducătorul plin de har al Episcopiei Ortodoxe Romane a Maramuresului si Satmarului.
Peisaje de poveste, locuri care îți taie respirația prin frumusețea lor sublimă, neatinsă, așa am putea descrie paradisul verde pe care ni-l oferă Munții Apuseni.
Charlottenburg este un sat din comuna Bogda de langa Remetea Mică din județul Timis, la o oră distanță de Timișoara. Datorită formei deosebite, întreaga localitate a fost declarată monument istoric.
Clujul are o salbă incredibilă de lacuri de acumulare construite înainte de Revoluție, sursa de apă a județului.
Poiana Sibiului este localizată la doar 35 km de orașul Sibiu. Zona prezintă un decor de poveste, cu peisaje montane și colinare nemaivăzute. Aceste aspecte o situează în topul preferințelor turiștilor care aleg să viziteze Mărginimea Sibiului.
O limbă veche de 100 de ani este vorbită de moții dintr-o comună din județul Cluj.
În vecinătatea Floreștiului se regăsește Cetatea Fetei, cunoscută fiind ca obiectiv turistic încărcat de istorie. Mai mult decât atât, clujenii pot vizita oricând renumitul obicectiv, fiind extrem de accesibil, chiar și într-o plimbare de weekend.
Râul Sadului este un sat de munte din Mărginimea Sibiului. Recent, satul a trecut prin numeroase reamenajări, reușind astfel să atragă din ce în ce mai mulți turiști. Aceștia se pot caza în căsuţe din lemn, care oferă un peisaj mai rar întâlnit.
Nu de mult, s-a încheiat perioada de reproducere a cocoșului de munte, iar cei de la Parcul Natural Apuseni au întocmit un material video senzațional, realizat în cadrul activităților de monitorizare.
Sâncraiu este satul lalelelor, un adevărat colț de rai, iar turiștii spun că se simt ca în Olanda.
Orașele precum Clujul, Brașovul, Oradea sau Sibiul sunt, în cea mai mare parte, văzute într-o lumină bună de către călători și turiști. La polul opus, internauții au votat orașele Corabia, Făgăraș, Constanța, Țăndărei și Giurgiu ca și exemplu de „așa nu”.
Băile Figa, din Beclean, sunt un alt ”magnet” turistic al zonei Ardealului. Clujenii merg acolo în număr foarte mare, pentru că în oraș nu există astfel de facilități.
Munții Apuseni sunt cunoscuți pentru frumusețea lor naturală și pentru varietatea lor geologică, care oferă peisaje spectaculoase și diverse.
Munţii Apuseni sunt, înainte de toate, sălbatici. Sunt locuri unice, de o frumuseţe rară, cu peşteri ale căror formaţiuni îţi rămân întipărite în memorie.
Situat în partea de vest a României, în regiunea Crișana, județul Bihor se învecinează cu Ungaria la vest și nord, cu Sălaj și Cluj la est și cu Arad la sud.
Florile deosebite de la Grădina Botanică "Alexandru Borza" împodobesc aleile din nou. Weekend-ul acesta începe cu vreme frumoasă, astfel că clujenii pot asista la un adevărat spectacol floral într-o vizită la celebra grădină clujeană.
Weekend-ul acesta începe cu vreme frumoasă la Cluj, astfel că vremea domoală de primăvară îi încurajează pe clujeni să își petreacă timpul liber la aer curat. Iată cinci propuneri de zone perfecte și ușor accesibile, pentru un weekend pe bicicletă. Oricin
Turismul din România este tot mai dezvoltat, iar locurile superbe sunt tot mai multe. Vloggerii de la ”Călători în bascheți” au realizat un top al celor mai tari piscine în aer liber din România, care seamănă cu cele din Bali sau Maldive.
Bujorii din Rezervația de la Zau de Câmpia, județul Mureș, încep să înflorească, iar vremea frumoasă din aceste zile va duce la o explozie de roșu.
Tinerii americani care au fost nemulțumiți de experiența pe Transfăgărășan au lăudat Bucureștiul, vizitat în excursia făcută în România. Aceștia au vizitat Ardealul, dar nu s-au oprit la Cluj-Napoca.
Un superb monument istoric din Cluj a fost salvat! Este vorba despre frumoasa Biserică Reformată Calvină din satul Tritenii de Sus, comuna Tritenii de Jos, care a fost readusă la viață după un proces intens de restaurare și recondiționare.
Comparată cu celebra Meteora, rezervaţia naturală Grădina Zmeilor compensează dimensiunile net reduse faţă de spectaculoasa zonă din Grecia cu o sumedenie de legende.
Peştera Urşilor este perla Munţilor Apuseni şi face parte din categoria obiectivelor turistice care trebuie vizitate cel puţin odată în viaţă.
Țara Călatei (în maghiară Kalotaszeg) este o regiune etnografică maghiară situată în nord-vestul României, ce cuprinde partea vestică a județului Cluj și extremitatea sudică a județului Sălaj. Regiunea este dispusă în văile dintre municipiul Cluj și Huedi
Vacanţa de 1 mai s-a încheiat, iar comercianţii şi hotelierii trag linie şi-şi calculează profiturile. 100 de mii de turişti au petrecut minivacanţa de 1 Mai la mare, potrivit estimărilor.