La doar 10 kilometri după Baciu Mic, pe drumul spre Zalău, se află un loc învăluit în mister și istorie – Conacul Lészai-Filip, din satul Nădășelu, județul Cluj. Această bijuterie arhitecturală, înconjurată de un peisaj pitoresc și protejată de liniștea r
Comoara minerală ascunsă a Clujului. Descoperă la doar 40 km de oraș minunea geologică cu un peisaj ca de pe altă planetă, făcut parcă din marmură: „Gipsurile de la Leghia”
În satul Bonțida s-a deschis un nou traseu turistic interactiv, intitulat „Poteci cu Povești”, care promite să transforme experiența vizitatorilor în această zonă pitorească a județului Cluj.
Casele tradiționale te vor purta înapoi în timp: descoperă Casa Muzeu, Șura și Casa Tâmplarului
Dacă îți place să explorezi natura și vrei să descoperi cele mai pitorești locuri din zona metropolitană a Clujului, ești așteptat într-o drumeție deosebită pe culmile din Masivul Gilău-Muntele Mare! Sâmbătă, 12 octombrie 2024,
Circulația pe Transfăgărășan va fi oprită temporar în zile de marți și miercuri. Mai multe sectoare vor fi închise în vederea realizării unui spot publicitar.
Scărișoara și Ineleț sunt două dintre cele mai izolate și pitorești sate din România. Satele se ascund în inima Munților Cernei, pe Valea Cernei, la peste 1000 de metri altitudine.
La doar 10 kilometri de orașul Gherla, în inima județului Cluj, se ascunde una dintre cele mai frumoase comori naturale ale Transilvaniei – Lacul Știucilor, cunoscut și sub denumirea de Lacul Săcălaia. Amplasat pe Valea Bontului, un afluent al Fizeșului,
În fiecare an, în al doilea weekend din luna octombrie, mii de oameni se adună în localitatea Negreni din județul Cluj, la cel mai mare târg de antichități și nu numai din Transilvania.
Zestrea maramureșeană prinde viață din nou, cu sprijinul prietenilor de peste ocean!
Voucherele de vacanță care se apropie de data expirării vor putea fi utilizate prin intermediul agențiilor de turism.
Se asfaltează un nou drum spectaculos din zona de munte a Clujului. Autoritățile au demarat lucrările de asfaltare pe lotul 3 al drumului județean DJ 107N.
Telecabina care urcă pe Cetatea Deva nu va funcționa timp de două zile, în intervalul 3-4 octombrie. Administrația locală a informat că a fost luată această măsură la solicitarea firmei care a realizat ascensorul înclinat, pentru executarea unor lucrări d
În 2024, piața de turism intern din România a stagnat comparativ cu anul trecut, însă câteva destinații cheie, printre care Cluj-Napoca, Brașov, Sibiu și litoralul românesc, au continuat să atragă turiști. Cluj-Napoca se menține printre cele mai populare
Hoteluri versus apartamentele Airbnb! Cei care îşi închiriază apartamentul unor turişti au ajuns să facă concurenţă hotelurilor cu sute de camere.
Bucureştiul, unde se află cele mai multe hoteluri de patru şi cinci stele, trage în sus preţul mediu înregistrat la nivel naţional pentru serviciile hoteliere.
Sighișoara este fără îndoială unul dintre cele mai fascinante orașe din România.
La doar un an de funcționare, „Casa Hobbiților” din Sibiu a reușit să atragă circa 30.000 de vizitatori!
Cam la 16 km distanță de orașul Ștei, în județul Bihor, se ascunde perla turistică a Munților Apuseni!
Turnul Pompierilor s-a redeschis, după ce a fost închis temporar pentru lucrări de mentenanță. Vizitatorii pot admira două expoziții, iar intrarea este gratuită!
Sărbătorile de iarnă se apropie, iar cei care vor să îmbine magia tradițională a Maramureșului cu confortul modern au acum la dispoziție o nouă opțiune de cazare: glampingul.
Moara de Hârtie sau Moara Iezuită este cea mai veche clădire cu caracter industrial din Cluj-Napoca.
Cascada Lolaia este una dintre cele mai frumoase din Ardeal.
Mai mult de jumătate dintre români (57%) au cheltuit vara aceasta peste 1.500 de euro pentru o vacanță, doar pentru zbor și cazare.
România a devenit o destinație de vacanță atractivă, având în vedere că în prima jumătate a anului acesta, peste 960.000 de turiști străini au vizitat țara noastră, cheltuind 3 miliarde de lei.
Muzeul Mamei din Petrila, Hunedoara, unic în România și în Europa, a fost inaugurat în 2012 și este o destinație care merită atât promovată, cât și vizitată.
Salina Turda se pregătește de extindere cu o nouă mină impresionantă de 10.000 de metri pătrați, numită Mina Iosif, care va fi deschisă pentru turiști.
La mai puțin de 20 de kilometri de Deva, înspre nord, drumul județean 706A ne introduce în ascunzișurile fascinante ale Munților Metaliferi.
Un sat din Ardeal ascunde o adevărată comoară ce atrage anual mii de turiști. Este vorba despre Biserica Fortificată din Dârjiu, județul Harghita, cunoscută și sub numele de Cetatea Slăninilor.
Ascuns de ochiul curios al turistului, lacul de acumulare Oașa este un veritabil paradis situat în inima munților, la o altitudine de peste 1200 de metri.