”Mica Deltă”, așa cum a fost botezată zona din amontele lacului Florești, este locul a devenit o adevarată oază pentru fauna din zona Clujului.
Doi tineri maghiari au vizitat România pe rând, în diferite perioade, și au ajuns la concluzia că toate disputele cu românii sunt false.
Muzeul Farmaciei, închis deja de mai mulți ani, se va redeschide pentru public la mijlocul lunii iunie. Astfel, una dintre cele mai iubite colecții din cadrul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei – Colecția de Istorie a Framaciei – va putea fi viz
Nu e nevoie de o drumeție prea lungă pentru a admira pajiști la fel de frumoase și colorate ca și cele din sălbăticia Munților Carpați.
O turistă a vizitat Clujul și a relatat cum a fost înșelată cu o cazare rezervată în luna noiembrie 2022 pentru luna martie 2023.
Un turist din Iași a venit în vestul țării și s-a oprit la Oradea, unde a rămas uimit de ordine și frumusețea orașului.
Floreștiul are o ”Mică Deltă”, o zonă naturală fantastică, ce trebuie protejată și menținută în același stadiu.
Clujenii care vor să evadeze în weekendul acesta din agitația orașului pot merge până la Sic, pentru o plimbare în stufăriș.
După ani de promisiuni, Turnului Pompierilor a fost finalizat și deschis publicului.
Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului (CTATU) Cluj a reglementat, pentru prima oară, situația Cheilor Turzii. Române de văzut dacă lucrurile vor fi și respectate.
Prețurile piperate rău la restaurantele din Cluj-Napoca sunt un subiect inepuizabil de discuții pentru locuitorii orașului. Turiștii clujeni, ajunși prin diferite colțuri ale țării, nu ezită să-și împartă impresiile referitor la prețurile de acolo.
Lacul Beliș este frumos și atunci când iarna stă să plece, primăvara încă nu a venit, iar apa este acoperită cu gheață.
Pârtia de la Mărișel a ajutat mai dezvoltarea turismului din Apuseni. Proiectul este deja funcțional de câțiva ani și se dezvoltă tot mai mult.
Băile Someșeni ar trebui să rivalizeze cu marile stațiuni balneare ale Europei sau măcar cu ștrandul Apollo, de la Băile Felix, dar se zbat în ruină.
Mai multe capre negre au fost fotografiate în pădurile Parcului Natural Apuseni și prezentate apoi de administrația parcului.
Tarnița oferă multe locuri superbe, iar unul dintre ele este zona Ijar, cu pitorescul loc de belvedere, plus cascada aflată în apropiere.
Cel mai înalt vârf din România, Moldoveanu, a fost vizibil de la Băișoara.
Locul cu cel mai bun aer din Europa este… în România, în minunații munți din Banat, în Poiana Mărului.
O comună din Ardeal are vizitatori de 100 de ori mai mulți decât locuitori. Este cazul comunei Rimetea, din județul Alba, acolo unde vin anual 100.000 de turiști. Astfel, cei 1.000 de localnici au ajuns să trăiască de pe urma turismului.
Turiștii străini evită litoralul românesc. Cifrele publicate de Direcțiile Județene de Statistică arată că în județul Cluj, de pildă, au ajuns în anul 2022 de peste două ori mai mulți turiști străini decât pe tot litoralul românesc.
Majoritatea celor care doresc să petreacă Paștele aleg și anul acesta zona mănăstirilor din Moldova și Maramureș, dar și stațiunile balneare, susțin operatorii în turism.
Patru opțiuni de vizitat din zona orașului, accesibile ca distanță
Litoralul românesc se pregătește pentru minivacanța de Paște. Câteva zeci de hoteluri vor fi deschise pentru turiști, cu prețuri ce pornesc de la 62 lei pe noapte de persoană.
Cu o suprafață de peste 75.000 ha, Parcul Natural Apuseni este caracterizat de o frumusețe aparte dată de peisajului carstic.
Plănuiești o excursie într-o țară în care nu ai mai fost? Unul din cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci înainte de a pleca într-o călătorie este să te documentezi despre cultura și obiceiurile țării în care vrei să mergi.
Clădiri vechi de secole, parcuri, străzi şi săli de spectacole complet modernizate. Oradea şi-a schimbat radical faţa în ultimii ani.
Un exemplar spectaculos din specia râs, un animal simbol al României, a fost fiolmat în Parcul Natural Apuseni.
O bibliotecă mobilă a fost montată de ceva vreme în zona Padiş - Glăvoi, din Munţii Apuseni, fiind un perfect refugiu pentru turiștii amatori de drumeții.
O vloggeriță a venit în vizită la Cluj, s-a declarat vrăjită de oraș, dar a spus că nu ar vrea să locuiască aici.
Natura a jucat rolul unui artist extrem de iscusit pe lacul Beliș. Gerul năprasnic a înghețat apa lacului, pe care au apărut desene superbe.