O familie de germani este îndrăgostită de România și vizitează periodic locurile idilice din munții Transilvaniei.
La munte, încă se mai lucrează pe baza metodelor străvechi. O fotografie cât o mie de cuvinte a fost postată ce cabanierul de la Vlădeasa.
Mulți români au tras lozul necâștigător când au cumpărat o vacanță în Turcia.
O turistă a relatat pățania pe care a avut-o la un hotel din Venus și cum a aflat că are de achitat 150 de lei pentru ceva ce nu a folosit.
Mâncarea românească i-a trimis la spital pe doi turiști suedezi. Oamenii au încercat produsele tradiționale românești și s-au ales cu o toxiinfecție alimentară în Bucovina.
Românii au invadat în acest an Grecia, dar au dus cu ei și metehnele mioritice. Pe multe plaje scrie să e interzis accesul cu mâncare şi băutura, nu se plătește șezlong, dar trebuie făcută consumație.
Turiștii români reclamă de ani de zile că pe litoral sunt tratați foarte rău, dar serviciile nu s-au ameliorat, ci sunt chiar mai rele.
O turistă a relatat cât de supărată este după ce a plătit o vacanță de 2.500 de euro, dar a primit servicii modeste.
Două turiste din Danemarca au relatat că au avut un tratament de coșmar în Grecia, unde au fost jignite și puse să achite consumația uriașă.
Românii care voiau să-şi rezerve vacanţa în Grecia au fost victimele unor escroci.
Horia Constantinescu, șeful ANPC, a descris, seara trecută, turismul românesc, făcând comparația cu o întâlnire nereușită.
Arhitectul șef al județului Cluj, Claudiu Salanță, a dezvăluit planurile din 1970, ale arhitectului Gheorghe Elkan, pentru stațiunea Beliș.
Litoralul din Albania este tot mai atractiv și pentru clujeni. Vladimir și Carmen au ajuns în satul Ksamil, de unde zilnic fac excursii în diverse puncte ale litoralului albanez.
Doi turiști din Mamaia au plătit cu monede de 5, 10 și 50 de bani o notă de plată de 45 de lei - pentru 3 mici, o bere și un suc.
Un cuplu care sărbătorea luna de miere în Mykonos, insula bogaților, s-a trezit cu o notă de plată neverosimilă, la un local cunoscut pentru ”țepele” date turișilor
Unii patroni de pe litoral susțin că presa îi denigrează și ei pierd turiști. Unul dintre ei a declarat că la el la terasă berea costă 7 - 8 lei, cafeaua 5 - 6 lei și nu înțelege de ce mass-media scrie numai despre prețurile mari.
Satul ”Albastru” din România, unic în lume, este scos la vânzare cu 1.4 milioane de euro. Micul Maramureș este compus din patru case mutate din nordul țării în Vâlcea, fiind case vechi maramureșene, care au o valoare foarte mare.
În această perioadă pe litoralul românesc sunt circa 120.000 turiști, spune Corina Martin, preşedintele de onoare al Asociaţiei Patronale RESTO Constanţa. Cifra este în creștere, iar vina pentru probemele de pe litoral nu e în ”ograda” patronilor din HoRe
Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România atrage atenția asupra texei de duș de la Mamaia, de pe unele sectoare de plajă.
Hotelierii de pe litoral par să atragă sfârșitul turismului românesc. În plin sezon estival, o turistă s-a plâns pe Facebook de micul dejun pe care l-a primit la un hotel de pe litoralul românesc.
Canicula din acest weekend a adus un val de turişti pe litoral. Mulţi dintre ei au fugit în apă mării să se răcorească, cu toate că era arborat steagul roşu, adică scăldatul era interzis.
Înainte de o călătorie cu avionul unul dintre cele mai importante aspecte este alimentația corectă. Pilotul Cezar Osiceanu a explicat care este alimentația corectă a pasagerului înainte de zbor.
Litoralul românesc are cel mai prost an de după Revoluție, iar lucrurile nu se vor îmbunătății. Patronii au crezut că turiștii sunt o ”vacă de muls”, dar românii au învățat că în Grecia, Turcia sau Egipt primesc mai mult pe bani mai puțini.
România are cea mai mare piscină naturală din Europa de Est. Aceasta se află în Maramureș, la 10 kilometri de Baia Mare, în localitatea Cicârlău, fiind de asemenea și cea de a 7-a cea mai mare piscină amenajată din lume.
Proprietarii de terase din staţiunea Mamaia spun că acesta este cel mai slab sezon estival din ultimii zece ani. De departe, preţurile uriaşe și serviciile proaste au reprezentat motivele pentru care turiştii au ales alte destinaţii.
Pe fondul lăcomiei din ultimii ani, turiștii au ajuns să evite să mai calce în Mamaia, iar acum se văd efectele. Plajele sunt goale și turiștii preferă stațiunile Venus, Eforie și Olimp.
Lacul din România unic în lume care a apărut pe 27 mai 1875, fix la ora 11:00! Apele lui vindecă oamenii.
Salvamontiștii din Cluj au anunțat deschiderea accesului la Vascada Vălul Miresei. Drumul a fost închis în urmă cu câteva zile din cauza copacilor căzuți pe traseu.
Mamaia suferă din lipsa turiștilor, dar patronii hotelurilor și a restaurantelor tot nu s-au învățat minte.
În Europa există o țară cu plaje excepționale, însă prețurile nu sunt la fel de pipărate ca pe litoralul românesc. Prețul șezlongului este de 20 de lei, o bere costă 6 lei, iar o ciorbă de pește 12 lei în această țară.