Un român, care lucrează ca și consultant marketing, stă de două luni în Bali și spune că viața e mult mai ieftină decât în România. Internauții au făcut glume pe seama mini-garsonierei de la Cluj, de 11 mp, pe care proprietarul cere 250 de euro.
Localurile și restaurantele din Mamaia au crescut prețurile la un nivel care îi uimește pe turiștii de rând. Desigur că oamenii cu bani nu se uită la factură, dar oamenii obișnuiți numără ban cu ban.
Lacul sărat de la Durgău, de lângă Salina Turda, este închis pentru că administrația locală nu găsește personal.
Atunci când îți planifici vacanța, biletul de avion este de cele mai multe ori cea mai scumpă parte a călătoriei și factorul decisiv în alegerea destinației. Indiferent dacă călătorești singur sau cu familia, găsirea unui bilet de avion la un preț redus î
Turiștii românii continuă să relateze despre țepele pe care trebuie să le îndure în Grecia.
Ștrandul Clujana s-a redeschis, dar tarifele au fost majorate, față de anul trecut. Deja locația din baza sportivă de lângă fosta fabrică de încălțăminte are prețuri ca și bazinele de fițe ale Clujului.
Un român care se află în vacanță în Grecia a relatat cum a plătit aproape 200 de euro, pentru doi pești, la o tavernă din Thassos. Deja turiștii au ajuns să îi spună locului ”La țeapă”.
Zborurile anulate şi lipsa personalului ruinează concediile a mii de oameni din toată lumea. În Marea Britanie, cel puțin 10 procente din zborurile de luni au fost anulate pentru că angajații să poată rezolva criza bagajelor.
La doar 30 km de Cluj, la poalele munților Apuseni, lacul Tarnița te așteaptă cu marile sale comori: liniște nemărginită și priveliști de nedescris. Ascuns între păduri, lacul Tarnița te învăluie cu frumusețea sa.
Prețurile au ”sărit în aer” pe litoralul românesc, iar mâncarea s-a scumpit și se va scumpi în continuare.
O cabană de la Someșul Rece se laudă și în acest an cu cel mai frumos view din Apuseni. Cabana Barlogu nu are concurență, dar prețurile sunt pe măsură, unii cred că sunt nesimțit de mari.
Pe măsură ce se apropie vârful de sezon, cresc tarifele pe litoralul românesc. Până în acest moment, mulţi hotelieri au majorat preţurile şi cu 30 la sută.
Minunea naturii din județul Cluj este chiar aria protejată Cheile Turenilor, un loc destul de sălbatic, situat între Tureni și Copăceni, la doar 20 de km de Cluj-Napoca. Zona impresionează prin formele spectaculoase ale reliefului calcaros, parcurse ușor
În județul Cluj se află așezarea situată la cea mai mare altitudine din România. Satul Măguri face parte din cele trei sate care alcătuiesc comuna Măguri-Răcătău. Aceasta este situată în Ardeal, în munții Gilăului.
Băile Boghiș, din Sălaj, sunt situate la 118 de km de Cluj-Napoca și ar putea reprezenta o alternativă la Băile Felix sau la ștrandurile cu apă termală din Ungaria. La Boghiș s-au făcut investiții, dar acestea nu sunt întreținute și vă vom explica mai jos
Plaja sălbatică de la Șuncuiuș, județul Bihor, îi face pe mulți să vizeze la pozele din Thailanda. Frumusețea locului și faptul că este accesibil tuturor sunt atuuri de neegalat.
Fostul senator PSD Cluj, apoi ”refugiat” la Pro România, Vasile Ilea, a reușit să prindă un alt ”monstru” al lacului Tarnița, un păstrăv de 122 centimetri.
Pădurea Hoia-Baciu a fost întotdeauna un tărâm al legendelor, unii oameni din zonă vorbind despre iele și strigoi care apar în noaptea de Sânziene și îi răpesc pe cei care se încumetă să intre.
Peste 100 de persoane au mers, începând cu 1 iunie, la Parcul Balnear Toroc din Dej. Încă din primele zile în care și-a deschis porțile în noul sezon estival, mini parcul acvatic a fost luat cu asalt de dejeni.
Băile Cojocna sunt preferate de clujenii care își doresc o zi de relaxare aproape de casă, în zilele toride de vară,mai ales pentru cei care nu sunt dispuși să cheltuiască prea mult. Cel puțin așa era până anul trecut, anul acesta, însă, tarifele nu mai s
Pachetele turistice pe litoralul românesc au început să se vândă mai bine.
Egiptul a prezentat luni, 30 mai, 250 de sarcofage şi 150 de statui de bronz descoperite în necropola Saqqara, situată în zona de sud a metropolei Cairo.
Un câine din rasa ciobănesc de Asia Centrală i-a ținut piept unui urs, fără să dea înapoi o clipă.
Vara este aproape și gândurile ne poartă involuntar către litoralul Mării Negre. După ce vremea frumoasă s-a lăsat mult așteptată, cu toții suntem mai dornici de o escapadă la plajă. Totuși, litoralul este departe de clujeni, iar weekendurile pot fi „iros
Turiștii au făcut baie în apele lacului Ochiul Beiului din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița, în weekend, riscând amenzi.
Urmărirea zimbrilor în Munții Țarcu din România este unul dintre numeroasele „safari” europene care se concentrează pe „resălbăticire”, o abordare progresivă a conservării care are ca scop refacerea ecosistemelor și promovarea biodiversității prin reintro
În contextul în care tot mai multe țări își redeschid granițele pentru turiștii nerăbdători, o nouă expresie a apărut pe rețelele sociale: „călătoria de răzbunare”. Termenul este folosit pentru a descrie călătorii precum reuniuni de familie, vacanțe de ră
Complexul Geologic de la Racoș, județul Brașov, se află la jumătatea drumului dintre Brașov și Sighișoara, în Complexul Geologic Racoș. Locul pare a fi un decor de film cu buget de sute de milioane de euro.
După ce acum un an, fost senator clujean, Vasile Ilea, a prins un păstrăv uriaș, în lacul Tarnița, din județul Cluj, în Munții Apuseni, scafandrii au făcut o expediție pe acest lac, dar și pe Beliș. Ilea a prins atunci un păstrăv de 1,3 metri lungime.
La mai puțin de 60 km de Cluj-Napoca, o oază de liniște se ascunde în județul Alba. Comuna Rimetea este un veritabil diamant turistic, arhitectura rurală și peisajele mirifice creează o simbioză perfectă în această micuță localitate de la poalele Munților