Maramureșul va avea la Borșa două pârtii noi de schi și o telegondolă.
Bulgaria a decis să aplice reguli mai aspre pentru românii care vor să meargă în ţara lor, având în vedere că România a intrat în zona roşie.
Doi clujeni au pornit într-un expediție eveniment în Africa, la bordul unei mașini de teren ARO IMS, primul vehicul de teren asamblat în România postbelică.
Mai multe trasee turistice din zonele Făget și Tarnița au fost omologate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în baza documentației elaborate de forul administrativ județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo C
Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani, cărora le place să călătorească, pot câștiga unul dintre cele 60.000 de bilete pentru o călătorie gratuită, timp de o lună în Uniunea Europeană.
Comuna Sâncraiu tace și face, inaugurând o superbă pistă de biciclete pentru drumeții, pe traseul fostei linii de mocăniță.
Începând de azi, paşaportul devine obligatoriu la intrarea în Marea Britanie, una dintre consecinţele Brexitului, care a intrat în vigoare în acest an.
Serviciile de pe litoralul românesc lasă de dorit, a precizat Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, la final de sezon, în urma controalelor derulate pe Litoral şi în Delta Dunării.
Salvamont România atrage atenția asupra faptului că turismul este afectat de câinii de stână, care atacă turiștii străini ce se află în vizită în munții României.
Salina Turda se găsește în localitatea omonimă din județul Cluj și este unul dintre cele mai spectaculoase obiective turistice subterane din lume, fapt confirmat în mod constant de către turiști.
Biserica Urmanczy - biserica din lac, situată în satul Beliș judetul Cluj, iese la iveala in perioadele secetoase din adancurile lacului de acumulare Belis-Fantanele.
Efectul Gloria, umbra unui om, proiectată într-un nimb de culori pe ceaţă, a fost surprins în Munții Ceahlău, la finalul lunii august, de un montaniard.
Un clujean a achitat în luna iulie un avans pentru o vacanță la Cap Aurora, la hotelul Mera Onix, dar agenția Christian Tour din Vivo! Cluj i-a anulat plecarea, după numai 4 zile.
Prețurile de pe litoralul românesc au explodat anul acesta. Turiștii care au ales să își petreacă vacanța în țară, la mare, au rămas uimiți de banii pe care i-au cheltuit pentru cazări sau mâncare, la malul mării.
Locațiile superbe se înmulțesc, iar pensiunile apar în tot județul. În localitatea Stana, Almasu, Sălaj, pensiunea Orgona- Orgona Panzió, te îndeamnă la relaxare.
Când mergem la munte, putem avea parte și de întâlniri neprevăzute. Fie că e vorba de urși, câinii de la stâni sau șerpi, este important să știm, concret, cum procedăm în astfel de situații.
Celebrul deja punct de belvedere denumit Piatra lui Dan se numește de fapt Piatra Corbilor, susțin salvamontiștii clujeni.
Piatra lui Lucaci este o formațiune stâncoasă din Munții Gilăului și totodată un punct de belvedere peste lacul Tarnița. Fiind în apropierea Clujului, este o zonă numai bună pentru o aventură de o zi, alături de familie sau prieteni.
Lacul Tarnița are câteva puncte de Belvedere care ar putea fi exploatate așa cum o fac elvețienii și o fac foarte bine.
Membrii unui grup de Facebook au răspuns în valuri întrebării ”Cam cât ați cheltuit pe zi în Vamă”. Fiecare a trăit experiențe diferite, dar în medie au spus că au cheltuit între 200 și 350 de lei pe zi.
Trei mori cu apă de munte au fost amenajate pe drumul care urcă spre Mărișel, după ce treceți de lacul Tarnița.
Băile de la Pata Rât sunt cunoscute de putini clujeni. Toată lumea a auzit de Băile de la Cojocna și merge acolo pentru tratamente sau pentru a se delecta.
Șeful Federației de Culturism, Gabriel Toncean, a relatat experiența neplăcută trăită la mare, în România.
Clujenii au la dispoziție o multitudine de opțiuni pentru o vacanță de neuitat, începând de la un sejur în Egipt și până la o aventură exotică în Zanzibar. Zborurile charter din Cluj-Napoca sunt cea mai bună și rapidă alegere pentru a ajunge în destinații
Turismul clujean este în plină dezvoltare, iar în câteva locuri au apărut investiții private, în vile, case de vacanță, care te fac să visezi.
Sâncraiu (Kalotaszentkirály în maghiară) este unul din cele mai frumoase sate din Țara Călatei, este situat în judeţul Cluj, pe malul râului Călata, la o distanţă de circa 6 km de Huedin. Sâncraiu este poarta nordică de intrare în Munţii Apuseni. Relieful
Clujenii folosesc Someșul pe post de pistă de biciclete, pentru o experiență inedită, în căutare de adrenalină și de natură, într-un oraș sufocat de trafic.
Stațiunea Hajduszoboszlo este cunoscută românilor, fiind cel mai mare complex balnear din Europa. Cei care nu au fost încă la băi la Hajdu trebuie musai să se ducă. Drumul nu este lung, iar modul în care ești tratat te duce cu gândul la băile termale din
O bancă din metal și lemn a fost urcată la peste 2.500 de metri altitudine, pe Vârful Cornul Călțunului, din Munții Făgăraș.
Vârful Vlădeasa este, probabil, cel mai frumos colț de natură din Cluj și cel mai spectaculos.