Cunoscutul vlogger clujean, Mircea Bravo, este acuzat de turiști că distruge una dintre cele mai frumoase și pitorești plaje din România, cea de la Tuzla.
Clujul are piscine ca în Bali, dar mai are unele și care au probleme. Administratorii spun că de la ploaie.
Pe lângă stațiunile faimoase precum Sunny Beach, Albena sau Nessebar, Bulgaria se laudă cu o mulțime de destinații de vacanță mai puțin cunoscute, dar la fel de spectaculoase. Iată câteva locuri superbe în care să ajungi.
Clujul ar urma să aibă o super zonă de relaxare, 14 kilometri de piste de biciclete pe traseul fostei Mocănițe, între Huedin și Călățele. Investiția nu este mare, dar în România te mănâncă birocrația.
Vânzătorii de pe litoralul bulgăresc se plâng că turiștii - mare parte români, polonezi, ucraineni, moldoveni - sunt săraci .
Lacul Tarnița este înconjurat de legende, povești spuse de pescarii care au bătut cu barca luciul apei.
O clujeancă s-a declarat dezamăgită de Aquapark Nymphaea Oradea, pentru că este ultraplin.
O pensiune din Apuseni, de la Mărgău, oferă o experiență unică pentru acea zonă, iar cu puțin efort te poți simți ca în Bali.
Băile Someșeni ar trebui să rivalizeze cu marele strand Apollo, de la Băile Felix, dar se zbate în ruină. Clujenii fug pe unde pot pentru a se răcori vara, dar în marele Cluj-Napoca nu se poate face nimic cu acele băi.
Un traseu turistic de câteva ore, uşor de parcurs chiar şi pentru începători, există în zona turistică Cetea din Alba, în sudul Munţilor Trascău.
Bucătarul Adi Hădean, cunoscut deja în toată țara, gătește de 2 ani pe Litoral, iar acum a relatat care sunt problemele cu care se confruntă.
Turiștii români au ajuns să doarmă în maşină sau pe iarbă în staţiunea Mamaia, pentru a face economii și pentru a le oferi celor mici câteva zile pe litoral.
Un turist clujean, aflat cu familia pe Litoral, la 2 Mai, spune că prețurile sunt acceptabile, iar atmosfera de milioane.
O fetiță de 11 ani vinde în Vama Veche suveniruri turiștilor, pentru a-și salva cățelul care are nevoie de o operație. Dacă aveți drum pe acolo, merită ajutat.
Grecia va impune carantina pe timpul nopții în insulele Zakynthos și Creta, cele mai populare în rândul turiștilor, alese și de mulți români ca destinații de vacanță.
Valea Brătcuței, județul Bihor, este locul ideal, de la poalele Apusenilor, pentru iubitorii de natură, promovate chiar de localnici prin şezători şi ateliere de creaţie. Nu sunt atât de aglomerate, preţurile sunt mai accesibile, iar peisajele de vis.
Stațiunea Mamaia s-a aglomerat foarte tare în ultimii ani, dar serviciile nu au fost crescute. În schimb, cresc tarifele.
O fotografie de la Mărișel, realizată din dronă, te duce cu gândul la drumeții montane.
Cascada Vârciorog este o adevărată bijuterie a Apuseni, ce poate fi vizitată din mai multe județe ale Transilvaniei, cu mare ușurință.
Platoul Bucegi a arătat ca unul de iarnă, după ce a căzut gridina și a acoperit muntele cu un strat de gheață de câțiva centimetri.
Afacere de succes, pe un lac din Cluj, inspirată de o dragoste la prima vedere: „Am văzut-o pe stradă, m-am dat jos din maşină, i-am dat numărul meu..."
Vești bune pentru toți cei care vor să își facă vacanța în Bulgaria. Turiștilor români li se cere doar actul de identitate sau pașaportul în Bulgaria, până la finalul sezonului, indiferent de situația epidemiologică. Se recomandă rezervările după 10-15 au
Cascada Ciucaș este un colț de natură la 45 de kilometri de Cluj-Napoca, unde poți avea parte de terapie atât pentru suflet, cât și pentru trup, fără nici un leu în buzunar.
Ștrandul Durgău atrage mii de turiști în fiecare an cu apa sărată, cu calități demonstrate, locul fiind amenajat din fonduri europene. Nu a fost însă tot timpul așa, cu acces cu taxă. Înainte de Revoluția din 1989, locul era sălbatic.
Băile Figa sunt atracția turistică de la 5 km de Beclean, pe care Cluj-Napoca nu o are, deși a fost promisă și răspromisă.
Mamaia este una dintre cele mai scumpe stațiuni din Estul Europei. Micii costă de la 8 lei în sus bucata, iar un draft de bere minim 15 lei. O pizza a ajuns să coste chiar și 45 de lei.
Piatra lui Dan este un obiectiv turistic de la Tarnița, accesibil oricui, dar care oferă senzații greu de descris.
Cabana Barlogul pare a fi un loc de vis, din Alpi, sau de pe o insulă exotică, unde muntele se ”varsă” în mare, dar nu este. Cabana Barlogul este șa Someșul Rece, la 30 de minute de mers din Cluj-Napoca.
La Șuncuiuș, în Bihor, a fost amenajată o plajă în inima Apusenilor, cu nisip fin, sezlonguri ca la mare și un peisaj demn de Thailanda. Stânca e cea care te duce cu gândul la exoticul Krabi.
Micii au ajuns să coste la bucată aproape cât o caserolă întreagă, pe litoral, în Mamaia.