Rămas aproape pustiu, într-un ținut superb, satul Tomnatec din Hunedoara ar putea renaște.
Saklikent, cel mai mare canion din Turcia, se întinde pe aproximativ 18 kilometri și are pereți ce ajung până la 300 de metri înălțime.
Dacă visezi la o escapadă plină de farmec mediteranean, istorie bogată și plaje idilice, nu trebuie să mergi prea departe. La aprroximativ 1000 km de Cluj-Napoca, atunci Piran, perla ascunsă a coastei slovene, își deschide porțile pentru cei dornici de av
Românii se pregătesc să ia cu asalt litoralul și stațiunile montane în minivacanța de Sfânta Maria.
Transilvania se poate lăuda cu o mulțime de stațiuni, dar și cu locuri spectaculoase!
Sătui de prețurile piperate de pe stațiunile de pe litoralul românesc, turiștii s-au apucat de căutat oferte, pentru a nu-și goli complet buzunarele în vacanță.
Circulația pe Transalpina (DN 67C) va fi închisă temporar miercuri, 7 august, în intervalul orar 14:00 – 16:00, pentru realizarea unor cadre foto/video.
România a devenit un punct de atracție major pentru turiștii din întreaga lume, impresionând prin peisajele sale naturale spectaculoase, patrimoniul cultural bogat și ospitalitatea caldă a localnicilor.
Din cauza problemelor de sănătate, Regele Charles nu va ajunge anul acesta la Viscri.
Iubitorii de flori și plante pot admira frumoasele flori Hibiscus și Canna la Grădina Botanică "Alexandru Borza" Cluj-Napoca Universitatea Babeș-Bolyai. Mai mult decât atât, grădina oferă și o expoziție de bonsai.
În lipsa unui ștrand municipal, clujenii sunt nevoiți să meargă la ștrandurile din Alba, Bihor sau chiar Ungaria pentru relaxare.
Amplasat la marginea Clujului, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, muzeul în aer liber „Clyde Town” reproduce fidel atmosfera din Vestul Sălbatic.
După mai bine de 6 ani de lucrări, Castrul Roman Potaissa al Legiunii a V-a Macedonica din Turda a fost redat circuitului turistic, iar rezultatul este unul spectaculos.
Antreprenorul Marius Cristescu, care controlează alături de fratele său compania Bega Turism, cea mai mare firmă de turism din judeţul Timiş, are în plan o investiţie de un milion de euro în extinderea Arsenal Park.
Specia de meduză carnivoră Mnemiopsis leydi, care se hrăneşte cu zooplankton, a fost identificată pentru prima oară în Marea Neagră la începutul anilor 1980.
Situat în Parcul Natural Apuseni, Izbucul Tăuz atrage turiști din toată lumea datorită apelor sale ca de smarald.
Pe un grup de Facebook destinat românilor ce vor să găsească vacanțe la prețuri rezonabile, o femeie a postat un anunț interesant.
Un val de turiști este așteptat pe litoral în acest weekend, înainte de începerea lunii august, când sezonul atinge apogeul.
Sunt aşezări româneşti ai căror locuitori îşi spun moţi.
Comuna clujeană Bobâlna găzduiește și în acest an „Festivalului Plăcintelor”, care va avea loc în 28 iulie.
Via Transilvanica a fost inclusă pe lista anuală „World`s Greatest Places” a revistei Time, numărându-se în cele mai reprezentative 100 de destinații turistice ale anului 2024.
Clujul are obiective turistice superbe cu care ne putem mândri!
Sezonul vacanțelor este în toi, iar unii români aleg să plece în destinații unde se pot relaxa pe durata zborului, ori în autocar sau în mașina personală.
Pasionații de istorie, natură și știință, pot petrece două zile în Ținutul Orăștiei, care se întinde pe culoarul delimitat de Valea Mureșului, Munții Șureanu și Munții Metaliferi
Litoralul românesc a devenit scena unor prețuri exorbitante, unde turiștii ajung să plătească sume amețitoare chiar și pentru a-și așeza cearșaful pe nisip.
Băile Figa, din Beclean, sunt un alt ”magnet” turistic al zonei Ardealului. Clujenii merg acolo în număr foarte mare, pentru că în oraș nu există astfel de facilități.
Unul dintre cele mai îndrăgite locuri ale copilăriei pentru mulți dintre clujeni va fi renovat complet după ce a intrat în posesia UBB.
Între localitățile Moieciu de Jos și Fundata se ascunde un adevărat colț de rai, ce pare desprins din superbele peisaje a sătucurilor elvețiene.
Transilvania este minunată! Printre sutele de atracții turistice minunate pe care le oferă se regăsesc și zone destinate vindecării. Un astfel de loc este și lacul Ursu din Sovata, județul Mureș, apreciat de turiști pentru proprietățile vindecătoare ale a
La Timișoara, în apele râului Bega se desfășoară competiții de înot, la Cluj, oamenii încă își cer dreptul de îmbăiere.