Salin Turda și-a redeschis porțile pentru vizitatori, după ce a fost închisă timp de șapte zile, în perioada 7 - 13 iulie.
Clujul este plin de locuri minunate de vizitat! Cei care doresc să facă o excursie aproape de casă, în natură, și să se bucure de priveliști extraordinare o pot face la punctul de Belvedere de la Piatra Lui Lucaci.
În România există numeroase locuri interesante, mai mult sau mai puțin cunoscute, cu peisaje superbe.
Cei care merg la festivalul de la Bonțida n-ar trebui să rateze vizitarea Castelul Bánffy de la Răscruci.
Unul dintre cele mai exotice parcuri din România poate fi vizitat în Simeria, Hunedoara.
Situată într-o rezervație protejată prin lege ce se întinde pe o suprafață de peste două hectare, Cascada Pișoaia este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice din Munții Apuseni.
Plin-plin și tot vine lumea! Dornici de bălăceală dar și să se răcorească în zilele toride de vară, mulți clujeni merg la Ștrandul Durgău din Turda
Poiana Călineasa - „reședința“ de vară a moților, situată la cota 1400 m în masivul Bihor, atrage anual tot mai mulți turiști dornici să se conecteze cu natura și să descopere obiceiuri vechi de sute de ani pe care oamenii din zonă le păstrează cu sfințen
Temperaturile extreme din ultimele zile i-au făcut pe români să se îndrepte cât mai repede spre locuri unde să se răcorească, preferabil aproape de apă. Norocoșii au ajuns la mare sau la lac iar ceilalți la piscine, ștranduri și aquapark-uri.
Peste 90% dintre persoanele care au solicitat ajutorul salvamontiştilor nu ştiau cum să reacţioneze în cazul întâlnirii cu animalele sălbatice pe traseele montane.
La o cabană din comuna Moldovenești, județul Cluj, oamenii profită la maxim de piscina amplasată în mijlocul naturii pentru relaxare în zilele caniculare.
Cine nu își dorește să petreacă măcar câteva zile în zona Apusenilor?
În lipsa unui ștrand municipal, clujenii își găsesc refugiu în zilele caniculare inclusiv pe „litoralul bistrițenilor”.
Cascada Lolaia, una dintre cele mai spectaculoase din județul Hunedoara, se află în partea nordică a Munților Retezat. Situată la o altitudine de 1.050 de metri, cascada se găsește în partea de nord a Parcului Național Retezat, pe Valea Nucșoara.
Iubitorii de aventură au posibilitatea să se cazeze complet gratuit în cele două cabine panoramice situate în proximitatea Lacului Roșu din județul Harghita.
Cei care vor să scape de aglomerația Clujului și să aibă parte de o experiență inedită în natură pot să o facă chiar în inima munților Apusenilor într-o călătorie magică cu un tren vechi de mai bine de 100 de ani.
Zestrea medievală a Țării Hațegului este reprezentată mai ales de bisericile pictate și fortificațiile de piatră, ridicate de familiile de cnezi din zonă.
Un aquapark ultramodern va fi construit pe o suprafață de 10 hectare, vizavi de Hotelul President din Băile Felix, Bihor.
Cel mai vizitat obiectiv turistic din Cluj, Salina Turda, se închide mai multe zile.
În lipsa unui ștrand municipal, clujenii își găsesc refugiu în zilele caniculare inclusiv la piscina de la Sălicea.
Una dintre cele mai frumoase destinații din Cluj este, mai ales în lunile de vară, zona lacului Beliș. Cunoscut pentru frumusețea și pentru liniștea pe care o oferă, lacul Beliș a devenit un magnet pentru turiști în sezonul estival.
Se anunță zile caniculare, iar o escapadă în locuri răcoroase din Ardeal este perfectă.
Într-un sat din județul Neamț, toți locuitorii se numesc Țepeș și au ajuns să-și atribuie porecle pentru a se deosebi între ei.
Transapuseana, cel mai spectaculos drum din Munții Apuseni, este aproape finalizat! Modernizarea drumului lung de aproape 80 de kilometri se va încheia anul acesta.
Turismul în România a crescut în primele cinci luni din 2024.
A început sezonul vacanțelor! În timp ce mulți români aleg destinații de peste hotare, unii însă preferă să rămână pe litoralul românesc. Un tânăr din Maramureș a calculat cam câți bani ar trebui să cheltuie pentru o vacanță de 8 zile pe litoral, pentru d
Castelul Kemény-Bánffy din Luncani, județul Cluj, s-a degradat și a fost furat bucată cu bucată până a ajuns o ruină.
Comuna Jucu a primit undă verde pentru edificarea unui centru balnear cu spații de cazare, parcuri și alei velo/pietonale.
Turiștii ardeleni s-au îndrăgostit de un ștrand din județul Alba. Paradisul Transilvaniei” din Blaj este unul dintre cele mai noi ștranduri din oraș.
Ștrandul Baia de Arieș este cel mai modern complex de piscine din Apuseni, fiind vizitat anual inclusiv de turiști din Cluj, care îl descriu ca pe o „oază de liniște”.