Cheile Crivadiei reprezintă o destinație fascinantă și spectaculoasă situată în Parcul Natural Grădiștea-Cioclovina din Munții Șureanu.
Ardealul ascunde adevărate comori cu apă termală, așezate pe munți de sare. Le oferă și vindecare celor cu probleme la articulații, de exemplu.
În județul vecin există un conac spectaculos, care îmbină perfect tradiționalul și modernul. Este vorba despre Conacu’ Iancu din localitatea bihoreană Ginta.
Dacă vă e dor de mare însă drumul până pe litoral e prea lung iar cazările sunt foarte scumpe, există totuși o alternativă. Ștrandul cu Valuri, din stațiunea Băile 1 Mai, situat în comuna bihoreană Sânmartin, oferă o experiență inedită, o piscină cu valur
În spatele clădirii Academiei Române din centrul Clujului s-a inaugurat un spațiu nou pentru manifestări cultural-artistice și științifice care beneficiază de o arhitectură deosebită combinată cu elemente naturale, o oază de umbră în aceste zile canicular
În zilele toride, Cascada Ciucaş, situată la aproximativ 45 de kilometri de Cluj-Napoca, este plină de oameni.
Clujenii sunt revoltați de decizia Consiliului Județean Cluj de a limita vizitele la Castelul Bánffy din Răscruci, recent renovat, prin impunerea turiștilor de a face în prealabil o cerere pentru vizită.
Castelul Banffy din satul clujean Răscruci, recent renovat, atrage turiștii ca un magnet.
Povestea nomazilor digitali clujeni continuă în Maroc. După ce au schimbat multe adrese în Spania, aceștia sunt pregătiți pentru o nouă aventură pe continentul african.
De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sâmbătă, 29 iunie 2024, cunoscută în tradiția românească sub numele de „Sânpetru” sau „Sânpetru de vară”.
În municipiul Hunedoara se află complexul de agrement Ștrand Corvina, care a fost deschis în anul 2015 și are trei bazine de diferite suprafețe și adâncimi. Are o capacitate de 750 de locuri, doar pe șezlonguri
Clujul are multe obiective turistice care nu au fost puse în valoare. Activiștii civici insistă pe crearea unui inel verde metropolitan care le-ar valorifica. Inclusiv crearea unor puncte de belvedere în localitatea Florești.
Luni, 1 iulie, se deschide Ștrandul Durgău de la Salina Turda, iar locația este una pitorească. Ștrandul Durgău completează mixul de sănătate și relaxare oferit de Salina Turda.
Așezată la poalele muntelui, chiar sub o stâncă, o pensiune din Bihor uimește cu frumusețea și sălbăticia naturii, fiind una dintre cele mai pitorești pensiuni din Apuseni.
Un nou sat de vacanță va apărea în județul Cluj, la la limita administrativ-teritorială a trei comune cu panorame superbe Călățele, Beliș și Rîșca.
Lacul Sfânta Ana, din apropiere de Tuşnad, are cea mai pură apă din România!
Comuna Bonțida are o stemă nouă, hotărârea Guvernului a fost publicată în Monitorul Oficial din 18 iunie.
Castelul Banffy din satul clujean Răscruci, recent renovat, atrage vedetele ca un magnet.
Unde se răcoresc turiștii din Cluj în zilele caniculare de vară? În lipsa zonelor de agrement în oraș, o alternativă bună par a fi și complexele balneare din Ungaria.
Vara a început să își reintre în drepturi, iar temperaturile crescute oferă prilejul perfect de a ieși la ștrand sau pișcină, pentru a ne răcori. Județul Cluj oferă mai multe astfel de locații în care cetățenii se pot relaxa și adăposti de căldura moleșit
Datorită existenței lacurilor sărate și proximității față de Cluj-Napoca, comuna Jucu va deveni în curând o stațiune balneo-climaterică.
Europa este plină de orașe fascinante care sunt perfecte pentru un city break.
Unul dintre locurile ascunse de ochiul curios al turistului din Ardeal este lacul Oașa, un veritabil paradis situat la graniţa judeţelor Alba şi Sibiu.
Grota Studenților, situată în impunătorul masiv Piatra Secuiului, este o destinație ce oferă priveliști spectaculoase asupra satelor Colțești și Rimetea și are o semnificație istorică aparte, fiind un loc de refugiu în perioada Revoluției din 1849.
Vreme de 136 de ani a fost singura biserică ortodoxă din Cluj, fiind și locul de pornire al delegației clujene de români care au votat Marea Unire în data de 1 decembrie 1918
La nici o oră de Cluj-Napoca se află o microstațiune balneară ce datează din 1834 și care reușește, prin doza de sănătate pe care o oferă, să atragă anual mii de turiști de peste tot.
La poalele munților Apuseni, la doar 30 km de Cluj, se află una dintre cele mai apreciate zone turistice din Cluj, lacul Tarnița.
Un traseu turistic montan de aproximativ 4 km urmează să fie deschis în câteva săptămâni în comuna Mărișel, la Tâcla Gavrii.
Circa 5000 de vizitatori au trecut pragul Castelului cu ocazia Săptămânii Porților Deschise, în perioada 3-10 iunie.
Unul dintre cele mai frumoase parcuri din România se află la periferia orașului Simeria, județul Hunedoara, la mai puțin de două ore de Cluj.