Duminica 8 Septembrie

Paradisul deasupra norilor din Cluj! Ați vizitat vreodată locul de unde lacul Tarnița se vede cel mai frumos? - VIDEO


Clujul este plin de locuri minunate de vizitat! Cei care doresc să facă o excursie aproape de casă, în natură, și să se bucure de priveliști extraordinare o pot face la punctul de Belvedere de la Piatra Lui Lucaci.

Traseul este mediu și durează în jur de 5 ore dus întors însă merită total! Lacul Tarnița se vede absolut fascinant din ,,paradisul deasupra norilor”.

Un vlogger de călătorii a vizitat recent locul și a rămas plăcut impresionat.

,,Ieri am ajuns pentru prima dată în acest loc de vis.

Parcă ești deasupra lumii. O senzație aparte, parcă n-ai mai pleca de aici. Dacă vrei să uiți de toate grijile, să te încarci cu energie pozitivă, acesta e locul perfect. Îți recomand să ajungi măcar o dată aici”, a scris acesta pe pagina lui. 

Cum ajungeți la Piatra Lui Lucaci:

Traseul începe exact de la barajul Tarnița. Aici vă puteți parca mașina și să o luați pe drumul din partea dreaptă, care merge pe lângă conducta de apă. Se merge înainte pe drumul caselor de vacanță, se trece pe lângă Salvamont. Aici se merge pe bandă albastră până se ajunge la o stâncă mare pe marginea drumului și o curbă. 

Aici traseul coboară în stânga pe malul apei și merge către coada lacului. Din acest punct traseul merge doar pe marginea lacului pe poteci, până ajungeți la un marcaj punct roșu. Acesta marchează locul de unde ar trebui să începeți urcarea către Piatra lui Lucaci. De aici, țineți poteca înainte și imediat veți observa un luminiș în pădure pe care trebuie să-l urmați. Aici începe urcarea propriu-zisă și după aproximativ 30 de minute veți ajunge sus. De aici veți putea admira lacul Tarnița, cât și Golful Râșca, pădurile și munții Ijar și Fărcașu. 

Atenție! Nu există surse de apă potabilă pe traseu, astfel trebuie să aveți la voi cel puțin 2 litri de apă. De asmenea, echipamentul corespunzător, inclusiv încălțăminte de munte este absolut necesar.

Video: Instagram/Rauldumitruv

Comentarii Facebook