Raiul ascuns al Ardealului. Este stațiunea din România care are cel mai curat aer și cele mai pitorești așezări/Turiștii „se bat” pe rezervări


Transilvania se poate lăuda cu o mulțime de stațiuni, dar și cu locuri spectaculoase! Fundata este o destinație ideală pentru cei care doresc să evadeze din agitația urbană și să se bucure de liniștea și frumusețea naturii. Puțini cunosc care este stațiunea cu cel mai curat aer din România, dar Fundata, situată în Brașov, este recunoscută pentru acest atribut remarcabil.

Ce are atât de special acest loc? Fundata este un sat pitoresc situat la o altitudine de 1360 de metri. Iar cel mai interesat este faptul că un singur sat are într-o parte Munții Bucegi, iar în cealaltă parte Munții Piatra Craiului. Nu e de mirare de ce turiștii se bat pentru rezervări.

În Fundata, farmecul autentic al vieții rurale se păstrează nealterat, cu căsuțe vechi, poteci neasfaltate și peisaje largi, unde crestele munților și norii definesc orizontul.

Bătrânii continuă să muncească pământul, iar tinerii revin la meșteșuguri și ocupații tradiționale, toate aceste elemente contribuind la atmosfera idilică a satului.

O noapte de cazare la pensiunile din Resortul Fundata începe de la 375 de lei pe noapte, pentru o singură persoană și poate ajunge la 540 de lei pentru un apartament. Turiștii care ajung în zonă spun că acestea merită toți banii. O cameră dublă matrimonială costă în jur de 420 de lei. 

În apropierea localității Fundata poți vizita mai multe obiective naturale precum Parcul Național Piatra Craiului, unde poți face trasee, Prăpăstiile Zărneștilor și Cheile Moeciului sunt și ele musai de vizitat.  

De asemenea, ar trebui să faci o plimbare în rezervațiile naturale La Chișătoare, Peștera și Cheile Dâmbovicioarei, Peștera cu Lilieci, Satul Șimea sau Barajul Pecineagu.

Comentarii Facebook