România a devenit o destinație de vacanță atractivă pentru turiștii străini. Câți bani au cheltuit pe vacanțe
România a devenit o destinație de vacanță atractivă, având în vedere că în prima jumătate a anului acesta, peste 960.000 de turiști străini au vizitat țara noastră, cheltuind 3 miliarde de lei.
În ceea ce priveşte motivul vizitei, 55,7% dintre străinii sosiţi în România în perioada ianuarie-iunie 2024 au făcut-o în interes de afaceri, cheltuielile acestora reprezentând 58,6% din totalul cheltuielilor, în timp ce peste 44% au venit în scop particular, cheltuielile lor reprezentând 41,4% din total.
Statistica mai arată că 37,9% şi-au organizat sejurul printr-o agenţie de turism, 35,7% şi-au organizat sejurul pe cont propriu, 18% au optat pentru alte modalităţi de organizare a călătoriei (de exemplu, prin sindicate), în timp ce 8,4% şi-au organizat călătoria atât pe cont propriu cât şi printr-o agenţie de turism.
Un turist străin a cheltuit, în medie, 3.100 de lei în România
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi în România a fost avionul, folosit de 79,2% din numărul total de turişti, în timp ce 13,8% au recurs la autoturisme proprii, 5,7% autocare şi autobuze, 0,7% ambarcaţiuni fluviale, respectiv tren şi alte mijloace de transport (autoturisme închiriate, motociclete etc.) cu câte 0,3% fiecare.
În perioada aprilie-iunie, s-au cazat în România 586.300 de străini, iar cheltuielile acestora au însumat 1,85 miliarde de lei (în medie 3156,9 lei/persoană). Dintre aceştia, 53,6% au călătorit în scop de afaceri, cheltuielile acestora reprezentând 57,2% din totalul cheltuielilor. Din totalul cheltuielilor pentru afaceri în trimestrul II, ponderea principală o reprezintă cheltuielile pentru cazare (52%), urmată de cheltuielile în restaurante şi baruri (16,9%) şi de cheltuielile pentru cumpărături (14%).
Turiştii care au călători în scop particular au reprezentat 46,4% din total, cheltuielile acestora reprezentând 42,8% din totalul cheltuielilor. Cheltuielile pentru cazare au reprezentat 43,6% din totalul cheltuielilor, urmate de cheltuielile pentru cumpărături (15,3%) şi de cheltuielile în restaurante şi baruri (15,1%), informează Inspectoratul Național de Statistică (INS).
3 Comentarii
**********************, *******, **************************, *****************************, *******************************************************, *************************************************, ***********************************************************:
https://youtube.com/@cristiancrestinortodox?si=Vn1rKTKpDlzgmWqq
*******,… Citeste mai departe
deci un milion de turisti, nu mi se pare mult. iar un pic peste 500E cheltuiti de persoana, chiar putin.
dar hai sa vorbim de iohanis, boc, caini vagabonzi sau orice altceva decat problemele pe care chiar ar trebui sa le vedem.