Sambata 2 Noiembrie

S-a scumpit „litoralul clujenilor” de la Cojocna. Vezi care sunt tarifele de anul acesta. „Încălziți apa cu gaz din Rusia, de e așa de scump?”


Băile Cojocna sunt preferate de clujenii care își doresc o zi de relaxare aproape de casă, în zilele toride de vară,mai ales pentru cei care nu sunt dispuși să cheltuiască prea mult. Cel puțin așa era până anul trecut, anul acesta, însă, tarifele nu mai sunt la fel de dulci.

Anul acesta, la Băile Cojocna, biletul pentru adulți este de 20 de lei pe zi, iar pentru copii este de 10 lei pe zi, asta în timpul săptămânii, de luni până joi, iar în timpul weekendului, de vineri până duminică, biletul pentru adulți costa 30 de lei, iar cel bentru copii este de 20 de lei. Față de anul trecut,  biletele s-au scumpit cu 10 lei. 

Citește și: Cojocna, locul unde te poți relaxa la prețuri mici. Se poate merge fie cu mașina, fie cu autobuzul

Ca să fie treaba treabă, ștrandul oferă chiar și bilete pentru accesul la bazinele cu apă termală, mai scumpe, normal. Un bilet pentru un adult care își dorește să aibă acces în bazinul cald costă 40 de lei în timpul săptămânii și 45 în weekend, iar pentru copiii sub 12 ani, un bilet costă 20 de lei în timpul săptămânii și 30 în weekend

Ați cam exagerat cu preturile! Sau încălziți cumva apa din lacurile sărate cu gaz din Ucraina și Rusia???”, întreabă un internaut.

cojocna.jpg

Prețul abonamentelor i-au lăsat cu sânge rece pe unii clujeni, căci pentru 12 intrări, un adult trebuie să plătească nu mai puțin de 500 de lei, iar copiii pot avea parte de abonament la prețul de 300 de lei. „Ok, pentru băile calde înțeleg 40x12=480 lei. Punct, rezultat matematic. Însă unde este avantajul de a face abonament pentru băile reci??? Adică plătesc cu 20 mai mult decât biletele „normale”??? Nu va mai ajung banii. Mergeți pe ideea: dacă un bilet e 10 lei noi dăm două la promoție cu 30 de lei!”, răbufnește un clujean indignat pe situație. 

Cei care doresc să stea la soare pe șezlong, pot opta pentru unul care se închiriază cu 10 lei pe zi, separat de biletul intrării. Parcarea costă tot 10 lei pe zi, însă cireașa de pe tort i-a dat pe spate pe toți: o zi de camping, atenție, lângă, nu în interiorul ștrandului, costă 50 de lei pe zi. De ce? Ca să ai voie să îți așezi un cort lângă ștrand. 

Programul Băilor Cojocna este zilnic de la 08:00 la 21:00. Nu există reduceri pentru cei care merg spre după-masă, așa că, mai bine mergeți de dimineață ca să vă bucurați de bănuții dați mai mult timp. 

Băile Cojocna sunt deținute de Primăria Cojocna, dar au fost cedate în administrare unor afaceriști

Primăria Cojocna, proprietarul Băilor Cojocna, a încredința, în 2020, fără licitație, ci prin hotărâre de Consiliu Local, stațiunea de lângă Cluj-Napoca, iar contractul a fost câștigat de SC Bai Cojocna SRL, care a oferit de zece ori mai puțin decât celelalte firme care au depus oferte. 

Primarul comunei Cojocna, Teodor Bucur, l-a acuzat pe omul de afaceri Andrei Maxim, care a depus o ofertă și a criticat modul în care s-a făcut atribuirea, că este un aventurier ”rupt în cur”.

SC Bai Cojocna SRL este o societate la care acționar unic este chiar Consiliul Local Cojocna și care administerează de ani de zile Băile. Firma  a oferit un preț anual de închiriere de sub 25.000 de lei, în timp ce alte firme au oferit 310.000 de lei pe an, deci bugetul local din Cojocna a fost păgubit de sume importante de bani. 

Contractul dintre SC Bai Cojocna SRL și Primăria Cojocna a expirat în 2019 și a fost prelungit până în 2020, contractul vechi fiind de 15.000 de lei pe an. Consilierii locali au primit sub nas un proiect de hotărâre pentru a încredința contractul SC Bai Cojocna SRL, dar alte două firme au aflat și au depus și ele oferte, fără a fi luate în seamă.

Ședința de Consiliu Local s-a desfășurat în restaurantul de la Băile Cojocna, iar numai aleșii locali au putut participa. Ofertele depuse de firmele private nici nu au fost deschise. 

Andrei Maxim a acuzat, în 2020, că firma SC Bai Cojocna SRL a realizat în 2019 un profit de 70.000 de lei, numai din închirierea spațiilor din incintă, dar a achitat bugetului local o redevență de 15.000 de lei pe tot anul. În plus, Primăria Cojocna a fost cea care a realizat și investiții la Băi.

Așa se face că două firme private ar fi achitat anual minim 310.000 de lei chirie pentru a administra această mină de aur de lângă Cluj-Napoca, neexploatată la justa ei valoare. 

POLITIC/ADMINISTRATIV Primarul din Cojocna, ieșire de mahala. Cei care au depus oferte pentru a prelua Băile Cojocna sunt numiți ”rupți în c.r”

Comentarii Facebook