Satul de poveste din Cluj care merită vizitat toamna aceasta! E un colț de rai cunoscut pentru casele sale tradiționale și peisajele superbe


Istoria satului Sâncraiu începe de demult, în anul 1288 când a fost atestat documentar pentru prima dată. La mijlocul secolului al XX-lea satul s-a unit cu un alt sat denumit Senkral, aflat pe cealaltă parte a râului. Astfel a luat naștere Sâncraiul de astăzi, cunoscut pentru frumusețea locurilor, încărcate de tradiții și obiceiuri, pentru pensiunile care și-au păstrat farmecul caselor de odinioară, dar și pentru numeroșii meșteșugari (dulgheri, fierari, tâmplari, zidari, cojocari) din zonă. 

sss.jpg

Foto. coltisorderomania.ro

În sat mai funcționează și astăzi treisprezece ateliere de tâmplărie. Sâncraiu este un sat renumit și pentru atmosfera sa multiculturală, fiind locuit de români, maghiari și sași. 

Acest loc idilic este cunoscut pentru casele sale tradiționale și pentru peisajele rurale ce îmbină armonios cultura și natura. Toamna, Sâncraiu devine un loc perfect pentru drumeții. O activitate recomandată este vizitarea bisericilor fortificate din zonă, care oferă o incursiune în istoria locală, iar o altă experiență de neratat este participarea la un atelier de meșteșuguri tradiționale, unde poți învăța să confecționezi obiecte de artizanat sau să prepari bucate specifice.

Comentarii Facebook