Septembrie seamănă tot mai tare cu o lună de vacanță! Cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România atrage și acum turiștii


Septembrie devine tot mai mult o lună de vacanță, devenind a treia perioadă preferată de concedii pentru români, depășind astfel luna iunie. Cu vreme blândă și stațiuni mai puțin aglomerate, această lună atrage tot mai mulți turiști. 

Potrivit reprezentanților din turism, profilul tipic al turiștilor de toamnă include cupluri cu copii mari și venituri bune. De altfel, mulți soți aleg să-și petreacă singuri concediul la Băile Felix, așa cum o fac numeroși turiști care și-au planificat vacanța în prima lună de toamnă, indiferent de destinație.

„Vremea este plăcută, locația este superbă, pentru o vacanță de trei zile fără copii, e foarte relaxantă”, spune o femeie pentru stirileprotv.ro. 

Puțini știu că Băile Felix este pe locul doi în România, după litoralul Mării Negre, în privința numărului locurilor de cazare. Apele termale din Băile Felix își au originea în izvoare naturale situate în zone vulcanice, de aceea au temperaturi ridicate, care variază între 20 și 63°C.

Industria ospitalității are și o denumire pentru cei care pleacă în vacanță în luna septembrie: DINKY (Double Income, No Kids).

Potrivit Federației Industriei Hoteliere din România, numărul turiștilor care merg în vacanță în septembrie a crescut cu aproape 8 procente, de la aproximativ 790.000 în 2022, la peste 850.000 anul trecut.

Vremea va fi călduroasă în prima lună de toamnă, cel puţin în primele două decade, iar precipitaţiile vor fi mai reduse cantitativ faţă de cele înregistrate în lunile de vară.

Comentarii Facebook