Duminica 8 Septembrie

Spa-ul natural, mai puțin cunoscut, din Munții Apuseni: Cascada Ciucaș este locul perfect unde să te bălăcești într-o zi toridă de vară! - FOTO


Câte locuri superbe avem în România și câte ne pune natura la dispoziție… Important este ca și noi să ne dorim să le descoperim și să ne bucurăm de ele așa cum se cuvine. 

Una dintre frumusețile naturii este cascada Ciucaș, se află la 45 de kilometri de Cluj-Napoca și este precum un spa în aer liber, unde poți să vii pentru o baie răcoritoare, în natură, pe timpul verii. Cascada Ciucaș se află într-o zonă izolată, chiar în mijlocul unei păduri și are apă limpede ce curge din munți, formând odată cu natura pură un adevărat colț de rai.  Râul Hășdate curge, de la 3 metri înălțime, pe stâncile enorme, și formează, la bază, un lac adânc de vreo doi-trei metri, în care poți să faci baie și hidromasaj gratuit prin forța apei, în două mici scobituri în piatră. 

Se poate ajunge cu mașina până la ieșirea din comuna Mihai Viteazu, iar, la un moment dat, drumul te va duce spre dreapta spre satul Cheia. Treci podul peste Arieș și mai mergi vreo 2 kilometri până dai de o stație de apă, cu o barieră, unde poți să-ți lași mașina. 

De reținut: ultimii trei kilometri sunt neasfaltați. De la stația de apă, mergi pe jos, câțiva zeci de metri, pe o cărare, printr-o zonă mlăștinoasă, amenajată doar cu niște cauciucuri și corzi de care te poți sprijini. Dacă a plouat cu o zi înainte, poate fi mai dificil să ajungi aici, pentru că locul este foarte alunecos. 

De asemena, tot în această zonă mai ai câteva locuri de vizitat, asta în cazul în care cascada Ciucaș nu ți-a astâmpărat setea de aventură. Aici mai poți vizita Salina Turda, Cheile Turzii, Tiroliana de la Cheile Turzii sau Cheile Turenilor.

Cascada Ciucaș este printre cele mai frumoase cascade din Apuseni, locul fiind perfect pentru o zi toridă de vară. 

cascadaciucas7.jpg

cascadaciucas3-scaled.jpg

Foto: calatoriinbascheti.ro

Comentarii Facebook