Știai că la două ore de Cluj se află un parc unic în România, vechi de 300 de ani? Găzduiește peste 2000 de specii de plante superbe - FOTO și VIDEO
Unul dintre cele mai frumoase parcuri din România se află la periferia orașului Simeria, județul Hunedoara, la mai puțin de două ore de Cluj.
Parcul Dendrologic Simeria, cunoscut și sub numele de Arboretum Simeria găzduiește o colecție impresionantă de plante exotice și autohtone pe care vizitatorii pot să le admire într-un cadru natural și relaxant.
Parcul are o istorie bogată, de peste 300 de ani, cel mai vechi document care atestă existența acestuia fiind din 1763.
Arboretum Simeria se întinde astăzi pe o suprafață de aproape 70 de hectare, aparținând în trecut unor familii nobiliare de origine maghiară, care l-au fondat și dezvoltat până în 1949. Mai apoi, aici s-a înființat o fazanerie și o mică grădină zoologică, fiind transformat în parc dendrologic după naționalizare.
În zilele noastre parcul găzduiește 2.165 de specii de plante, autohtone și exotice, reprezentând una dintre cele mai mari colecții de acest fel din România și Europa, potrivit experților de la Institutul de Cercetări și Experimentări Forestiere.
Turiștii pot să admire specii rare din familia rășinoaselor, magnoliilor, bambușilor iar sera parcului cuprinde molizi argintii, aloe vera, palmieri, specii de mușcate deosebite, arbori de cafea, cactuși dar și multe alte plante superbe.
Rezervația se află la periferia orașului Simeria, la 10 km est de municipiul Deva, iar accesul se face din DN 7, urmând strada 1 Decembrie până la capăt (circa 2 km), colț cu Str. Biscaria nr.1.
Parcul este deschis zilnic între orele iar taxa de intrare este 10 lei pentru adulți și 4 pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii sub 7 ani și persoanele cu dizabilități pot vizita gratuit parcul.
1 Comentariu
Mdaa "arboretum" înfiinţat de familiile Gyulay, Kun, Fay sau Ocskay...şi manghlit de deciăbal cu trăian....