Duminica 22 Decembrie

Super locații de vizitat în weekend la doar 30 de minute cu mașina de Cluj-Napoca


Sfârșitul de săptămână aduce vreme însorită în zona județului Cluj. Vremea prielnică ne invită să ieșim afară, în drumeții potrivite anotimpului de primăvară. Clujenii care nu sunt dispuși să facă o deplasare prea lungă pentru recreere weekend-ul ăsta au posibilitatea să viziteze patru locuri superbe din zona orașului, accesibile ca distanță. 

Lacul Tarnița - 30 km (aproximativ 38 de minute din Cluj-Napoca)

Lacul Tarnița, cel de-al doilea lac de acumulare după localitatea Someșul Rece din comuna Gilău din direcția Cluj Napoca. Odată ajunși la Barajul Lacul Tarnița, vizitatorii pot continua excursia către „Coada Lacului” unde lacul se subțiază, devenind astfel un râu care alimentează continuu barajul cu apa din munții Mărișel.

Frumusețile zonei sunt bine cunoscute de localnici, dar și de clujenii care au vizitat locul de-a lungul anilor, zona reprezintă un deosebit punct de agrement.

Zona este fermecătoare, situându-se în munții Apuseni, ea vine cu multe peisaje de neasemuit și este aproape de Cluj-Napoca, pe malul lacului Tarnița se regăsesc vile, pensiuni și cabane.

tarnita.jpg

Cheile Turzii - 39 km (aproximativ 39 de minute din Cluj-Napoca)

Cheile Turzii reprezintă o rezervație naturală deosebit de valoroasă, situată în extremitatea estică a Munților Apuseni (Munții Trascau), în județul Cluj.

În Cheile Turzii găsim 12 habitate ocrotite, peste 1000 de specii de plante și peste 100 de specii de animale, unele dintre acestea fiind protejate.

Liliacul, pisica sălbatică, vulpea, nevăstuica, acvila de munte, mierla de piatră, fluturașul de stâncă, zvarluga, buhaiul de balta, jderul de piatră – sunt doar câteva din speciile de animale protejate care se găsesc în Cheile Turzii.

Dintre speciile de plante protejate din Cheile Turzii enumerăm laleaua de stâncă, tisa, stânjenelul, scorusul argintiu, usturoiul de stâncă, vița-de-vie salbatica, vulturica, garofița cu petale albe, ochiul boului de munte și multe, multe altele.

cheile turzii.jpg

Salina Turda - 39 km (aproximativ 39 de minute din Cluj-Napoca)

Salina Turda, posibil cel mai spectaculos subteran modelat de oameni, din lume. Aceasta este printre cele mai spectaculoase atracții turistice din România. Un mediu natural deosebit, în adâncul Transilvaniei, rezultat din săpatul în sarea depusă după evaporarea mării care acoperea toată regiunea în urmă cu milioane de ani. Acum, sarea din Salina Turda ar putea asigura necesarul de sare pentru toată Planeta timp de 60 de ani, dacă ar fi cazul. Tarifele pentru accesul în salină sunt de 50 de lei de Luni până vineri, în weekend intrarea se face cu 60 de lei. Pensionari, copiii, elevii și studenții pot vizita salina cu 30 de lei, având reducere.

salina turda.jpg

Parcul de Agrement „Moara de Vânt” - 16 km (aproximativ 29 de minute din Cluj-Napoca)

Pentru persoanele care doresc o experiență tip zoo, mai neconvențională, există parcul Parcul de Agrement „Moara de Vânt”, unde vizitatorii pot mângâia, fotografia și hrăni animalele. Acestea sunt libere în țarcuri structurate special pentru interacțiunea cu publicul. Sunt peste 500 de animale din peste 70 de specii precum: iepuri, rățuște, porcușori de Guineea, capre, alpaca, pecari, porci pitici americani, cerbi lopatari, cerbi carpatini, papagali, curci, ponei, măgari, lame, mufloni, maimuțe, cai, și multe altele.

moara de vant.jpg

Comentarii Facebook