Telecabina de la Cetatea Deva, scoasă din funcțiune! Măsura a fost luată la cererea firmei care a realizat ascensorul înclinat


Telecabina care urcă pe Cetatea Deva nu va funcționa timp de două zile, în intervalul 3-4 octombrie. Administrația locală a informat că a fost luată această măsură la solicitarea firmei care a realizat ascensorul înclinat, pentru executarea unor lucrări de mentenanţă. 

Direcția Baze Agrement din cadrul Primăriei Municipiului Deva vă informează că la solicitarea Valcris Group, joi, 3 octombrie 2024 și vineri, 4 octombrie 2024, Telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Deva va fi oprită.

Valcris Group a programat  o intervenție la Telecabină pentru înlocuirea roții de tracțiune. Durata estimată pentru această lucrare este de o zi.

De asemenea, este programată și o intervenție pentru tensionarea cablului care va avea o durată de o zi.

Durata totală a lucrărilor la Telecabină va fi de 2 zile.

Telecabina va reveni la programul normal de funcționare sâmbătă, 5 octombrie 2024.

Vă mulțumim pentru înțelegere.”, au transmis reprezentanții Primăriei Municipiului Deva.

În cele două zile în care telecabina nu funcţionează, turiştii pot vizita monumentul istoric la pas, pe unul dintre cele trei trasee amenajate prin pădurea de pe Dealul Cetăţii. Durata de parcurgere a traseelor variază  între 30 şi 45 de minute.

Traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute;

Traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute;

Traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute.

Comentarii Facebook