Duminica 8 Septembrie

Ţinutul locuit de daci, ascuns în Munţii Orăștiei! Sunt locuri pe care nu trebuie să le ratezi, peisajele de aici sunt fabuloase - FOTO


Pasionații de istorie, natură și știință, pot petrece două zile în Ținutul Orăștiei, care se întinde pe culoarul delimitat de Valea Mureșului, Munții Șureanu și Munții Metaliferi.

Pentru prima zi, doritorii pot vizita Munții Orăștiei și urmele cetăților dacice care au rămas ca mărturie a unui trecut încă nedeslușit pe deplin. Valoarea istorică a acestora se bucură de recunoaștere UNESCO. 

cetate-1.jpg

Mai exact, turiștii pot vizita prima capitală a statului dac, Costești Cetățuie, care a fost condusă de către Burebista. Urmează cetatea necuceritp Costești- Blidariu  despre care se crede că a fost abandonată din cauza epuizării resurselor de apă și hrană. Următoarea pe listă este Cetatea Piatra Roșie-Luncani, locuită de personaje marcante în societatea vremii. Atracția față de enigmatica civilizație dacică, de poveștile despre comorile lor ascunse și legătura puternică cu divinitatea te vor purta spre Sarmizegetusa Regia, inima Regatului Dac condus de Decebal.

cetate-2.jpg

,,A doua zi vizitează Cetatea Orăștiei, aflată în centrul orașului Paliei, după care pătrunde în universul științei și tehnicii la Complexul Memorial Aurel Vlaicu. Următoarea destinație va fi Geoagiu, unde îți recomandăm să vizitezi Rotonda, o raritate arhitecturală în Transilvania, dar și frumoasa Cascadă Clocota, alimentată de izvoarele termale ale stațiunii. Tot aici vei descoperi „spa-ul” antic de la Băile Termale Daco-Romane,” potrivit Discover Hunedoara.

Traficul rutier pe drumurile din zona Orăștiei se desfășoară în condiții normale.

cetate-3.jpg


Comentarii Facebook