Tot mai mulţi turişti cad victime muntelui pentru că pleacă neechipați! Cum te îmbraci în drumeţie la munte


Salvamontiștii spun că tot mai mulţi turişti cad victime muntelui pentru că pleacă neechipaţi. Intervențiile se înmulțesc în august, când sunt şi cei mai mulţi turişti care pleacă să cucerească munţii. 

Se duc sus cu telecabina, dar la coborâre, în drumeţie, apar obstacolele. De exemplu, Vârful Postăvarul, la 1.800 de metri, nu poate fi cucerit în adidaşi, atrag atenţia specialiştii.

Cum te îmbraci în drumeţie la munte

Încălţămintea potrivită, iar în rucsac o sticlă cu apă, ceva de mâncare, o lanternă frontală şi obligatoriu o pelerină de ploaie, sunt câteva dintre cele mai importante piese de echipament pentru o excursie în siguranţă. Chiar şi pe traseele de dificultate mică

„Bocancii cu talpă antiaderentă ca să nu aluneci. Eu cel puţin alunec, pe pietre, pe grohotiş, pe iarbă", povesteşte o turistă. 

Înainte de orice drumeţie, e bine să vedem şi cum va fi vremea, mai îndeamnă salvamontiştii. „Să se informeze foarte bine asupra traseului pe care trebuie să îl abordeze. Să se asigure că sunt condiţiile meteo ok pentru a merge pe munte", recomandă Nicolae Parate, Salvamont Braşov, pentru Observator.

Comentarii Facebook