Ultima fiță în materie de turism în România! Se organizează ,,safari cu urși” pe Transfăgărășan. Cât costă experiența


Turiștii care au visat întotdeauna la un safari printre animale sălbatice pot să aibă această experiență și în România, pe Transfăgărășan.

Agențiile turistice au decis astfel să profite de populația urșilor sălbatici din zonă pentru a câștiga un bănuț în plus, astfel au creat conceptul de ,,safari cu urși”.

Acest tip de experiențe sunt destinate în mare parte turiștilor străini care ajung în România și pot să coste peste 100 de dolari, portivit Adevărul.ro.

,,Descoperiți frumusețea drumului de munte Transfăgărășan, chiar dacă nu aveți propria mașină, în acest tur cu un grup mic din București. Înainte de a ajunge pe celebrul drum, vă veți opri pe drum la Cetatea Poenari pentru a afla istoria acesteia cu Vlad Țepeș. În munți, veți opri la punctele de vedere panoramice și o să vizitați Barajul Vidraru și Lacul Vidraru. Există o limită de șapte pasageri în acest tur în grup mic.

Vă garantăm că veți vedea urși bruni sălbatici, din mai până în octombrie. Pe drum vom întâlni urși bruni sălbatici.”, se arată într-un anunț de pe TripAdviser.

Site-ul este împânzit de astfel de oferte care promit o experiență de neuitat. Prețul pornește de la 44 de dolari și ajunge la 191 de dolari, fiind incluse și alte câteva atracții din zonă.

Screenshot 2024-08-22 150504.png

Experții spun însă că astfel de tururi organizate pot obișnui și mai tare urșii cu prezența oamenilor, ceea ce poate duce la mai multe atacuri.

,,E o mare prostie, un urs hrănit, e un urs mort. Se obișnuiește cu omul, e habituat, pe urmă vrea să ia mâncarea de la om când îl vede și atacă oameni. Turiștii n-au ce căuta să dea de mâncare la urși, să se dea jos și să îi fotografieze. Se pun singurii în pericol, e o idioțenie enormă. Ar trebui amendați de Jandarmerie inclusiv cei care vând astfel de pachete.”, a explicat profesorul Ovidiu Ionescu, prodecan al Facultății de Silvicultură din Brașov, pentru sursa citată.

Comentarii Facebook