Un castel medieval aflat la o oră de Cluj atrage turiști din toată lumea! Construcția veche de 700 de ani se afla într-o superbă rezervație naturală


În Munții Trascău,  la aproximativ o oră de Cluj, în inima naturii se află un castel cu adevărat spectaculos, vechi de aproape 700 de ani.

Castelul Templul Cavalerilor se află într-o rezervație naturală, în Cheile Vălișoarei, din județul Alba. 

Frumoasa construcție a fost puctul de vamă a Imperiului Austro-Ungar. Acesta a devenit mai târziu una dintre cele mai cunoscute cazarme de soldați,din România, fiind și locul în care Regele Mihai și-a petrecut o perioadă din armată.  Din păcate în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, castelul a ajuns o ruină.

34d5639842765e55f655cf2bf2d17a78_Yg64s4.jpeg

A fost trecut mai apoi în circuitul civil, la o întreprindere din Aiud, în perioada comunistă. După falimentul societății acesta a fost câștigat de un medic din Brașov, în urmă cu aproape 30 de ani.

Medicul a restaurat complet clădirea transformând-o într-un hotel amenajat în stil medieval, turiștii având astfel posibilitatea să facă o călătorie în trecut la fiecare ședere. 

b1393d7e0092dec1fb260b4e4dbb98c7_5G4YrN.jpeg

Construcţia este amplasată într-un decor natural spectaculos, înconjurată de pereţi stâncoși. Pe stânca din fata Castelului au fost descoperite morminte dacice, care pot fi observate până și în zilele noastre.

Mai mult castelul se află în preajma multor peșteri, rezervații naturale, dar și în apropierea Ruinelor Cetății medievale a Trascăului și a ,,diamantului turistic” al Ardealului, comuna Rimetea.

Foto Levi Bagy/ Pensiunea Castel Templul Cavalerilor

Comentarii Facebook