Un chelner de pe litoralul românesc explică ce ”vicleșuguri” folosea pentru a-și înșeală clienții
Turiștii care merg pe litoralul românesc se tem de furtișagurile de la restaurante și terase, astfel că chelnerii au trebuit să se perfecționeze.
Anul acesta a apărut o nouă metodă de păcălire a clienților, după cum susține un fost angajat pe post de chelner în Vama Veche.
Acum, metoda aplicată este cu ajutorul cardurilor Revolut, folosite tot mai mult de români, pentru că pot fi utilizate chiar dacă utilizatorii au popriri pe conturi.
Chelnerul din Focșani, care a lucrat într-o cherhana din Vama Veche, a dezvăluit pentru Replica de Constanța cum a fost învățat să țepuiască clienții:
”Oamenii aceia care ne învățau cum să ne descurcăm ca ospătari căutau tot felul de vicleșuguri, să păcălească clientul prin plata cu cardul Revolut. După ce clientul a consumat ceea ce a comandat și dorește să plătească, ospătarul îi spune că nu a bătut pe bon fiscal consumația, așa că, dacă are Revolut, să plătească cu cardul, clientul dacă deține un astfel de card, poate să-i transfere banii ospătarului cu cardul Revolut, și se poate plăti consumația prin Revolut. Plata prin cardul Revolut are o mică șmecherie. Consumația, spre exemplu, este 150 de lei, plata cu cardul Revolut îi dă posibilitatea ospătarului să bată 165 de lei, ca să primească tips (bacșiș – n.red.). Pentru noi ospătarii părea extraordinar, îl păcăleam pe client și ne ieșea și nouă mai mult tips. Numai că omul își putea da seama și exista posibilitatea ca acesta să nu se mai întoarcă, să fim descoperiți, și nu în ultimul rând, să nu mai calce pe acolo, să ne mai facă și reclamație”, a dezvăluit bărbatul, citat de presa locală.
Dacă ar fi scos bon, lucrurile s-au fi văzut, dar fără lucrurile sunt neclare, iar șmecheria funcționează foarte bine. În plus, mulți sunt de acord să nu vadă bonul, pentru că pe Revolut încă lucrurile nu sunt foarte clare.
Revolut a intrat în România în martie 2021, iar acum are 2 milioane de utilizatori, în special tinerii.
10 Comentarii
Eu cred că mâncați "marmeladă" cu polonicul!
Cât de redus să fii să dai unuia portofelul să-și ia singur din el cât vrea?
Cei care făceau asta își merită soarta!
Dacă încercați să faceți reclamă negativă Revolutului, să știți că reclama rămâne reclamă!
Pe Revolut îți apare orice tranzacție, iar după tranzacție ai un timp scurt în care poți anula tranzacția. Pai eu sa fi fost acolo și în loc de 150 sa bați 165 în POS pai te băteam cu POSul
@Paul Costin: bateai cu *****, ca numa vb e de voi lasilor...
Pe Revolut, orice tranzacție îți este afișată. Orice plată o poți urmării și poți vedea către cine și cât ai plătit. Eu nu știu cum se pot scrie astfel de articole, asa numai ca să ocupăm timpul!
@Bucur Gabriel: *urmări, cu un i, băi, bivole agramat!
Nu conteaza cum alege clientul sa plateasca! Bonul trebuie emis, ca asa este legea. Cine nu emite bon poate fi denuntat la ANAF. Vinovati sunt si clientii ca nu protesteaza in acest caz. Pai nu asa se spunea: "Daca nu primesti bon, consumatia este din partea casei"? In ce spelunca se intampla toate astea? Cu siguranta nu este un restaurant serios.
iti apare notificare si suma cu font de 30, ce vorbiti ba ca nu vedea clientu ejti prost?
Spurcații de sudiști trăiesc numai din jafuri și excrocherii.Gunoaiele astea nu vor să muncească cinstit.
@Nini: Voi aveti tupeu jegos ma dupa ce ati fost adusi aici de prin puscarii sa modificati proportia etnica din Ardeal in secolul 17-18 mai aveti tupeu sa faceti gura? Se vede ca sunteti descendenti din hoti, ocnasi.
@Nini: te-au "făcut" sudiștii la popou fără vaselină, ******e?