Un clujean a adus VESTUL SĂLBATIC la marginea Clujului. Și-a investit toată agoniseala într-un „mini-oraș” ce arată ca un studio hollywoodian!


Amplasat la marginea Clujului, pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, muzeul în aer liber  „Clyde Town” reproduce fidel atmosfera din Vestul Sălbatic. 

Orașul în miniatură are bancă, birou de șerif, bar, școală, cimitir, și chiar biserică unde tinerii își pot organiza contra cost ceremonii religioase. Muzeul a fost dotat cu mobilier și obiecte tipice zonei de vest a Americii din anii 1800-1900, pe care proprietarul le-a achiziționat pe parcursul a trei ani și recreează atmosfera epocii saloanelor de la vest de Mississippi.

ioi.jpg

„Mi-a plăcut dintotdeauna westernul, am crescut cu filmele cu cowboy și cu cele indiene. Noi asta ne jucam când eram mici, de-a cowboy-ii și indienii. Prin ”Clyde Town” mi-am readus la viață Vestul Sălbatic din sufletul meu de copil.

Am avut ocazia să recreez aceeași atmosferă prin aceste căsuțe, pe care le-am construit cu mâna mea, dar și prin modul în care sunt decorate. Ideea mi-a venit după o excursie în Spania, la Almeria, unde există parcul Mini Hollywood”, a spus, pentru Gândul, Daniel Manolescu, cel care deține muzeul în asociere cu iubita sa.

Muzeul poate fi vizitat de vineri până duminică, între orele 12.00-21.00, iar un bilet de intrare costă 30 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 14 ani.

cl.jpg

Comentarii Facebook