Duminica 24 Noiembrie

Un milionar discret din Cluj a cumpărat o stațiune emblematică a Ardealului și a pus-o la punct - VIDEO și FOTO


Un milionar al Clujului, care este un mare jucător pe piața televiziunilor din România, a cumopărat ștrandul de tradiție din Ardeal, Vața Băi, și l-a pus la punct la cheie. 

Baza de agrement va fi deschisă sâmbătă, 22 iulie, și nu putem decât să regretăm că la Cluj nu se fac astfel de investiții extrem de utile. 

Alții de ce pot și la Cluj nu se poate? Piscină, unde accesul este 1,14 euro pentru adolescenți și 1,7 euro pentru adulți

Cei cazați în Complexul Vața Băi vor achita pe weekend 30 de lei pentru a intra la ștrand, iar clienții din afară vor plăti 60 de lei. În timpul săptămânii, prețul este de 25 de lei, respectiv 50 de lei pentru cei din afară.

Tariful de intrare la ștrand include:

acces la 5 bazine: un bazin semi-olimpic cu apă încălzită, un bazin de relaxare cu șezlonguri și hidromasaj, 2 bazine cu apă termală Vața Băi și un bazin cu apă sărată;

acces la următoarele facilități: saună uscată, biliard, ping-pong, teren de volei, loc de joacă pentru copii, teren de fotbal, bar&grill, sală de mese cu aer condiționat, șezlong, umbrelă, vestiar” arată organizatorii”, spun cei de la Complex.

Apele termale de la Vața de Jos sunt renumite de sute de ani

Vața de Jos este atestată istoric sub denumirea de Wattya încă din anul 1439, într-un act al regelui Albert. Acesta dăruiește ținutul despotului sârb Gheorghe Brancovici, în semn de recunoștință pentru sprijinul acordat în luptele cu turcii.

Apele termale minerale de aici sunt cunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice. La începutul secolului al XX-lea, regele Carol al II-lea călătorea adesea de la castelul său din Săvârșin pentru a se trata cu apă de la Vața, pe un drum care astăzi poartă numele de „Drumul Regelui”.

Complexul Vața Băi este situat în depresiunea Zarandului, pe valea Crișului Alb, într-o zonă cu dealuri înalte și ape vindecătoare. Basmele românești vorbesc adesea despre această apă ca elixir al sănatății, frumuseții și tinereții. Apele termale de la Vața Băi sunt bogate în calciu, sulf, sodiu și magneziu, și sunt recunoscute de sute de ani pentru efectele lor terapeutice.

Complexul Vața Băi găzduiește în incintă 3 hoteluri, 2 restaurante, un bar cu terasă, ștrand, centru de sănătate, mai multe terenuri de sport, toate integrate într-un frumos parc dendrologic vechi de peste 100 de ani.

Cine este în spatele acestei afaceri

Stațiunea Vața de Jos, din Țara Zarandului, va fi repusă în circuitul turistic, după ce complexul balnear a fost achiziționat de Clever Media Network, compania care deține, printre altele, postul PRIMA TV. Toate imobilele din complexul balnear de la Vața de Jos erau deținute de Telekom SA.

Beneficiile călătoriei într-un loc exotic în luna Ianuarie: Descoperă farmecul unei vacanțe în Thailanda pe timpul iernii

Grupul Clever este unul dintre cei mai importanți jucători din piața media românească, în portofoliul complet al acestuia intrând mai multe canale TV (PRIMA TV, Prima Sport, LOOK 4K, PROFIT.RO, AGRO TV, CINEMARATON, CINEMA EST) și 6 site-uri (primasport.ro, lookmedica.ro, agro-tv.ro, profit.ro, primatv.ro), conform Apuseni info.

Din structura acţionariatului până la nivel de persoană fizică şi juridică, asociat sau acţionar care deţine o cotă mai mare de 20% din capitalul social: Tomsa Gheorghe Adrian 90% și Nicoara Maria 10%.

Conform unor surse, Tomșa ar fi ”săgeata” cunoscutului Zoltan Teszari, patronul Digi, care poate astfel să controleze fotbalul românesc prin două rețele de televiziune. 

Comentarii Facebook