Marti 17 Septembrie

Un nou drum spectaculos a răsărit în Apuseni! „Trans Vlădeasa” traversează peisaje fabuloase în inima munţilor


Un nou drum spectaculos dezvăluie frumusețea Apusenilor. "Trans-Vlădeasa" începe din satul Rogojel din Cluj, la poalele muntelui, și se strecoară prin păduri de brazi, urcând spre culmile impunătoare ale vârfului Vlădeasa. 

Acest traseu asfaltat face parte din circuitul mic al Vlădesei și simplifică accesul către vârf, ducându-i pe turiști aproape de cabana Vlădeasa, de unde aventura continuă pe jos.

top2.jpg

Drumeția durează aproximativ o oră și jumătate până la stația meteo, iar apoi încă zece minute până la cel mai înalt punct, aflat la 1.836 de metri altitudine. Drumul deschide accesul către una dintre cele mai puțin cunoscute părți ale Apusenilor, oferind turiștilor posibilitatea de a explora peisaje impresionante.

Ultimii 3 kilometri au fost recent asfaltați, iar pe traseul înainte accesibil doar vehiculelor off-road, acum pot fi întâlniți și bicicliști. Cu o lungime totală de 9 kilometri, drumul, deși scurt, este spectaculos datorită serpentinelor, diferenței de nivel și peisajului montan de vis. Lățimea căii de acces nu este mare, însă s-au amenajat puncte de refugiu și stații de intersectare pentru a facilita traficul în siguranță, scrie observatornews.ro

top.jpg

Foto. Facebook/REȚEAUA TURISTICĂ LOCALĂ SĂCUIEU/Cuc Gheorghe

Comentarii Facebook