National Geographic a inclus Brașovul pe lista sa cu cele mai bune 25 de locuri de vizitat în 2025, alături de doar alte șase destinații din Europa. Acest oraș fermecător din Ardeal este descris de celebra publicație ca fiind „poarta de acces către regiunea Transilvaniei, un tărâm de păduri antice, sate rustice și vârfuri ale Carpaților”.
Acestă mențiune subliniază creșterea turismului în România, atrăgând din ce în ce mai mulți vizitatori străini. Experții anticipează un val de turiști atrași de frumusețile sale naturale și culturale.
În fiecare an, National Geographic selectează cele mai promițătoare destinații turistice pentru anul următor, iar Brașovul a reușit să se facă remarcat prin farmecul său unic. Publicația detaliază: „Orașul medieval Brașov este poarta de acces către regiunea Transilvaniei, un tărâm de păduri antice, sate rustice și vârfuri ale Carpaților. Și, odată cu noul său aeroport – primul din România în 50 de ani – tărâmul lui Dracula devine mai accesibil.”
Vizitatorii sunt invitați să exploreze regiunea pe calea traseului Via Transilvanica, un traseu de drumeții finalizat în 2022, care se întinde pe 1.400 de kilometri de la granița cu Ucraina până la Dunăre. Traseul oferă priveliști spectaculoase, trecând prin sate săsești și orașul medieval Sighișoara, inclus pe lista UNESCO. „Secțiunea Terra Saxonum a traseului trece prin sate săsești și orașul din secolul al XII-lea Sighișoara, un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, în timp ce secțiunea Terra Dacica șerpuiește printre podgorii și fortărețe dacice”, completează articolul.
Pe lângă Brașov, National Geographic a mai inclus pe listă doar șase alte destinații europene, provenind din țări precum Italia, Suedia, Irlanda, Scoția și Bosnia-Herțegovina. Raluca Mureșan, specialist în turism, subliniază: „Efectele nu se vor simți imediat. Nu e ca și cum vor veni foarte mulți turiști după ce au citit acest articol, dar e bine să fie precum o sămânță care este plantată în mintea lor. Va încolți, și la un moment dat își vor face planuri să vină în țara noastră.
3 Comentarii
Aeroportul nu funcționează decât 8 ore pe zi, program de lucru ca la bugetari. Iar nicio companie aeriana nu s-a băgat la asa ceva.
Am fost si eu cu familia la Bv acum vreo 2 luni, si intradevar este sioerb! Curat, ingrijit, plin de turisti, pietonale, cladiri dichisite, nu cu tencuiala cazuta , murdară sau mâzgălite ca la noi...
Foarte frumos!
De la Prejmer incolo, Romania devine tara manelelor, a prostuilui gust, a asistatilor sociali si a Romaniei Primitive!